
Pofonegyszerű és gyors recept következik. Csak össze kell gyúrni az alapanyagokat, picit pihentetni a tésztát a hűtőben, kinyújtani, és sütni. Nem kell hozzá se szakértelem, se sok idő.
Hozzávalók:
- 600 g finomliszt
- 250 g margarin
- 2 ek hideg zsír (margarinnal helyettesíthető)
- 2-3 tk só (ízléstől függően)
- 175 g tejföl
- 1 tasak porélesztő
- fél tk sütőpor
- tetejére 1 tojás + 200 g reszelt sajt
Elkészítés:
Az alapanyagokat morzsoljuk össze, az élesztőt nem kell felfuttatni. Miután simára összegyúrtuk a tésztát, 20 percre tegyük be a hűtőbe pihenni, de akár egy egész éjszakán át is a hűtőben maradhat.
Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, kb. 1-1,5 cm-esre, kenjük meg a felvert tojással a tetejét, és szórjuk meg sajttal. Derelyevágóval, pizzavágóval vagy késsel vágjuk tetszőleges méretű stangilkra. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljük ki a tepsiket sütőpapírral (a fenti mennyiség két nagy tepsire való). Kis távolságot hagyva helyezzük a stanglikat egymás mellé a tepsikre, tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg szép színt nem kapnak. Ez sütőtől függően kb. 20 perc, érdemes nézegetni sütés közben, nehogy megégjenek.
Sütésre fel! :)