
Szeretek kenyeret sütni, de sokszor sokkal könnyebb és gyorsabb valami mást készíteni. Ezt a kiflitésztát nem kell keleszteni, és nagyon gyorsan megsül. Sietős napokon, ha nincs otthon péksütemény, pikk-pakk elkészülünk vele.
Hozzávalók (8 db):
- 350 g kenyérliszt (BL80)
- 250 ml tej
- 1 zacskó porélesztő
- 1 tk só (ízlés szerint)
- 1 tk cukor
- 25 g olvasztott vaj
Elkészítés:
A tésztát rugalmasra, teljesen simára kell kidolgozni, de nem kell keleszteni. Ragacsosnak fog tűnni a tészta, de ne adjunk hozzá plusz lisztet, a lényeg, hogy jól dagasszuk meg, mert akkor nem fog hozzáragadni a kezünkhöz.
A bedagasztott tésztát osszuk két részre, és formázzunk kis labdákat belőlük. Sodrófával nyújtsuk vékony, kör alakúra őket, és 4-4 cikkre osszuk. Tekerjük fel szorosan egyesével a kis háromszögeket, és formázzunk kifliket, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és pihentessük 15 percig. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Addig süssük a kifliket, amíg aranybarnák lesznek, ez kb. 20 perc, sütőtől függően.
Ugye milyen egyszerűnek tűnik? Mert az is.
Sütésre fel!