Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Diós bögreméretes süti

Klasszikus és egyszerű sütemény, pillanatok alatt

2021. december 19. - Eddi konyhája

img_20211122_150457-01.jpeg

Ehhez a süteményhez sem mérleg, sem szuper eszközök vagy hozzávalók, de még csak tudás sem kell, olyan egyszerű elkészíteni. Gyerekkorom óta imádom, nálam ez az elsőszámú diós sütemény.

Hozzávalók (egy közepes tepsihez):

- 1 bögre darált dió (2,5 dl-es bögrével mérve)

- 1 bögre cukor

- 1 bögre tej

- 1 bögre liszt

- 1 tojás

- 40 g margarin

- 1 kis zsacskó sütőpor (10-12 g-os)

- reszelt citromhéj (elhagyható)

Elkészítés:

Ha nincs mérlegünk, a margarin kiméréséhez használjuk a papírjában lévő jelöléseket, majd olvasszuk meg. Minden mást mérjünk ki a bögrével, a diót is, amit ezután daráljuk le, és a többi alapanyaggal együtt keverjük össze. Elég híg tésztát kell kapnunk. Ezt öntsük a tepsibe, amit előzőleg érdemes kibélelni sütőpapírral, vagy vajazzuk, lisztezzük. Minél nagyobb a tepsi, annál vékonyabb lesz a süti (én így szeretem), de használhatunk kisebb méretűt, akkor magasabb süteményt kapunk. Süssük 180 fokon sütőtől függően kb. 30 percig, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy biztosan átsült-e a közepe.

img_20211120_185354-01.jpeg

Ennyi az egész. A végén szórjuk meg porcukorral, és vágjuk tetszőleges méretűre. A sütemény szélei a legfinomabbak, mert bár azt nem lehet szépen szeletelni, de ropogós, és ettől olyan jó!

Kezdők is bátran belevághatnak! Sütésre fel!

süti beállítások módosítása