Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Paradicsomos, olivás, chilis tészta

2022. augusztus 01. - Eddi konyhája

20220731_173609-01.jpeg

A tésztaételek királya, villámgyors, olcsó és finom. Ráadásul amatőrök is simán megcsinálhatják.

Az ilyen kajákhoz tényleg finom paradicsom kell, ha nincs friss, édes paradicsomotok, akkor nagyon jó minőségű konzervet használjatok, olyat, amiben egészben, hámozva vannak a paradicsomok.

Hozzávalók (1 adag):

- 4-5 db közepes méretű hámozott paradicsom (kb. 250 g)

- 1 nagyobb fej fokhagyma

- 2 ek olívaolaj

- 6-7 szem fekete olívabogyó

- 1 csipet szárított chili (ízlés szerint több is lehet)

- csipet cukor

- só, bors (ízlés szerint)

- reszelt parmezán (vagy grana padano)

- száraz tészta (fussili a legjobb)

Elkészítés:

Tegyük fel a tésztát sós vízben főni.

A fokhagymát vágjuk apró darabokra és közepes lángon futtassuk meg az olívaolajon. A felkarikázott olívabogyókat és a hámozott paradicsomot vágjuk apró kockákra, és adjuk a fokhagymához, mielőtt a fokhagyma megbarnulna (a paradicsomról ha nem jön le könnyen héja, forrázzátok le, és sima ügy). Ha a paradicsom elég lédús, nem kell plusz folyadék, ellenkező esetben adjunk hozzá a tészta főzővizéből. A paradicsommártást sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg chilivel, és addig főzzük, amíg el nem fő a leve. Ha ez megvan, szűrjük le a vizet a tésztáról, és adjuk a mártáshoz, forgassuk össze, a lángot ekkor már elzárhatjuk az edény alatt.

Tálaláskor szórjuk meg a reszelt parmezánnal. 10 perc alatt kész, csak mosogatni kell. :)

Elég frankó étel, próbáljátok ki! Úgyis spórolni kell. :)

20220731_173626-01-02.jpeg

Főzésre fel!

süti beállítások módosítása