
Minden farsangi időszak elmaradhatatlan része a fánk. Régóta pihen a receptfüzetemben a csörögefánk receptje, eljött az ideje, hogy végre megosszam veletek.
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 150 g tejföl
- 1 ek porcukor
- 50 g vaj
- 3 tojássárgája
- 1 ek rum
- 1 cs. só
- porcukor és lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg, és a többi alapanyaggal együtt gyúrjunk belőle tésztát, majd tegyük a hűtőbe pihenni 10-15 percre. Ezután nyújtsuk vékonyra, vágjuk négyszög alakúra (még jobb a rombusz forma), használjunk derelyevágót, akkor szebb lesz. Vágjuk be középen, és ezen bújtassuk át mindkét, vagy csak az egyik sarkát, attól függően, milyen formát szeretnénk.

Forró, de ne túl forró olajban süssük ki. Ez pillanatok alatt megvan, mivel a tészta vékony. Még melegen forgassuk meg a kisült fánkokat porcukorban, és tálaljuk baracklekvárral (azzal a legjobb).

Ez egy ropogós tészta, és nagyon eteti magát. Gyorsabban elkészül, mint a kelt tésztás szalagos fánk, feltétlenül próbáljátok ki!
Sütésre fel!