Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Csörögefánk

2022. február 06. - Eddi konyhája

20220130_140740-01_2.jpeg

Minden farsangi időszak elmaradhatatlan része a fánk. Régóta pihen a receptfüzetemben a csörögefánk receptje, eljött az ideje, hogy végre megosszam veletek.

Hozzávalók:

- 250 g liszt

- 150 g tejföl 

- 1 ek porcukor

- 50 g vaj

- 3 tojássárgája

- 1 ek rum

- 1 cs. só

- porcukor és lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

A vajat olvasszuk meg, és a többi alapanyaggal együtt gyúrjunk belőle tésztát, majd tegyük a hűtőbe pihenni 10-15 percre. Ezután nyújtsuk vékonyra, vágjuk négyszög alakúra (még jobb a rombusz forma), használjunk derelyevágót, akkor szebb lesz. Vágjuk be középen, és ezen bújtassuk át mindkét, vagy csak az egyik sarkát, attól függően, milyen formát szeretnénk.

20220129_140215-01_2.jpeg

Forró, de ne túl forró olajban süssük ki. Ez pillanatok alatt megvan, mivel a tészta vékony. Még melegen forgassuk meg a kisült fánkokat porcukorban, és tálaljuk baracklekvárral (azzal a legjobb).

20220130_140836-01_2.jpeg

Ez egy ropogós tészta, és nagyon eteti magát. Gyorsabban elkészül, mint a kelt tésztás szalagos fánk, feltétlenül próbáljátok ki!

Sütésre fel!

süti beállítások módosítása