Ez egy igazán könnyen elkészíthető, ízletes fogás, amelynél kis előkészítés után a sütő végzi el a munkát.
Aszalt paradicsomot sok helyen lehet kapni, legtöbb boltban olajban eltéve árulják, üvegben. Jó, ha tartunk otthon, mert remek alapanyag, amivel feldobhatjuk az unalmas kajákat.
Hozzávalók 2 főre:
- 5 kis szelet csirkemell (kb 400 g)
- 5 db asztalt paradicsom
- 1 marék reszelt trappista sajt
- 1 tk szárított oregánó
- fél tk szárított bazsalikom
- fél teáskanál szárított kakukkfű
- 1 tk só
- őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
- 5 szelet húsos szalonna
Elkészítés:
A kiklopfolt csirkemell szeleteket egy tálban keverjük el az olívaolajjal és fűszerekkel, hagyjuk picit pácolódni. Minden csirkemellre tegyünk aszalt paradicsomot, reszelt sajtot és göngyöljük fel, és tekerjük körbe egy-egy szelet szalonnával. Egy kis jénai tálat kenjünk ki kevés olajjal, tegyük bele a göngyölegeket, és süssük 180 fokon a sütő alsó rácsán kb. 45-50 percig, amíg szép színt kap a szalonna. A kisült szafttal időnként locsolgassuk, hogy szaftos maradjon a csirkehús.
Leginkább a párolt jázmin rizs illik hozzá, de lehet enni szinte bármilyen körettel, amelynek nincs erőteljes íze.
Próbáljátok ki!