Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Zabpelyhes répafasírt

2021. április 29. - Eddi konyhája

20210427_104928-01_1.jpeg

A sárgarépa sokoldalúan felhasználható, olcsó zöldség. Most egy olyan répafasírt receptet mutatok, ami csupa egészséges alapanyagot tartalmaz, és nagyon könnyen elkészíthető. Fogyaszthatjuk magában, tízóraira, uzsonnára, vagy akár vacsorára, ehetjük köretként húsok mellé, és lehet főzelék feltét is.

Hozzávalók (kb. 8 db-hoz):

- 150 g reszelt sárgarépa (kb. 2 nagyobb répa)

- 2 szál újhagyma

- 2 tojás

- 50 g reszelt sajt

- 4 ek zabpehelyliszt

- 2 tk szárított petrezselyemzöld (a friss még jobb)

- 1 tk lenmag

- 1 tk napraforgómag

- fél tk só (ízlés szerint)

- frissen őrölt bors (ízlés szerint)

- 1-2 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt (más liszt is megteszi)

- 1 ek étolaj

Elkészítés:

Az alapanyagokat egyszerűen keverjük jól el, hogy egy egységes masszát kapjunk. A magvakat ki lehet hagyni, nem változtat az állagon, de a lisztet mindenképpen tegyétek bele, mert kell ahhoz, hogy a fasírt ne egyen túl lágy állagú. Hogy pontosan mennyi liszt kell, nehéz megmondani, mert attól függ, mekkorák a tojások, és mennyi levet enged a sótól a répa, ez ugyanis nem mindig egyforma. A lényeg, hogy egy sűrű, de ne túl masszív állagot érjünk el.

A keveréket hagyjuk állni legalább 10 percet, hogy a zabpehely egy kicsit megduzzadjon, majd jöhet a sütés. Száraz, tapadásmentes serpenyőben süssük, plusz olaj nélkül. A tésztába kevert olaj elég ahhoz, hogy ne tapadjanak le sütés közben.

photogrid_1619514867223-01.jpeg

Oldalanként kb. 2 perc elég, a közepesnél kicsit kisebb lángon. A sütés függ attól, milyen laposra lapogatjátok a fasírtokat, de nyilván sütöttetek már legalább omlettet életetekben, szóval addig kell sütni, amíg a tojás megsül. :)

Lehet persze sütőben is sütni, 180 fokon, de szerintem ezt akkor érdemes csak, ha nagyobb adagot akartok készíteni.

20210427_105048-01.jpeg

Próbáljátok ki,m mert nagyon finom!

Sütésre fel!

süti beállítások módosítása