Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Aszalt paradicsomos túrókrémmel töltött csirkemell petrezselymes újkrumplival

Ízletes és könnyű nyári eledel újkrumpli szezonban!

2019. július 28. - Eddi konyhája

20190720_120132.jpg

 

Ilyenkor kell krumplit enni, mert tele van vitaminnal, és kalóriaszegényebb, mint az öreg burgonya, nem beszélve arról, mennyivel finomabb is. Magas víztartalma miatt hamar elkészül, így tökéletes nyári eledel. Eszetekbe se jusson pürét csinálni belőle, az újkrumpli akkor élvezhező igazán, ha megsütjük. Néhány menő alapanyaggal pedig az uncsi csirkemell is méltó párja lesz.

Hozzávalók a húshoz (4-5 fő):

- 1 kg csirkemell

- 200 g túró

- 150 g natúr joghurt

- 20 g aszalt paradicsom

- 1 tk morzsolt oregánó

- 1 tk morzsolt kakukkfű

- só, bors (ízlés szerint)

- 200 g reszelt sajt

- néhány ek olívaolaj

Hozzávalók a krumplihoz (4-5 fő):

- 2 kg újkrumpli

- 1 nagy marék friss petrezselyem

- 100 g vaj

- só (ízlés szerint)

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, és kissé klopfoljuk ki. Tegyük a hússzeleteket egy tálba, majd pár evőkanál olívaolaj, só, bors, oregánó és kakukkfű keverékében pácoljuk. Az aszalt paradicsomot aprítsuk fel, a túrót törjük át, és keverjük hozzá a joghurt felét, picit sózzuk, és keverjük bele az aszalt paradicsomot is, ez lesz a hús tölteléke. Vegyünk elő egy hőálló tálat vagy tepsit, és kissé olajozzuk ki. A hússzeleteket egyenletesen töltsük meg a túrótöltelékkel, és tekerjük fel őket, majd helyezzük szorosan egymás mellé az edénybe. A maradék joghurttal kenjük meg a tetejüket, és szórjuk meg őket sajttal.

Az újkrumplikat nem kell meghámozni, elegendő egy szivaccsal alaposan átdörzsölni folyóvíz alatt. A krumplikat vágjuk cikkekre. A vajat olvasszuk meg, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a krumplikat, majd forgassuk meg őket a vajban, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A húsokat és a krumplit tegyük légkeveréses, 190 fokra előmelegített sütőbe. A krumpli valószínűleg hamarabb el fog készülni, fél óra után érdemes nézegetni. Ha már aranybarna a krumpli, akkor ki lehet venni a sütőből, és még melegen szórjuk rá az apróra vágott, friss petrezselymet.

20190720_114845.jpg

Ha a húson aranybarna a sajt, és forró a hús közepébe szúrt kés, akkor kész a hús is, ennek összesen kb. 40-50 perc kell sütőtől függően.

20190720_115428.jpg

A joghurt miatt a csirke szaftos marad, az alapanyagoknak köszönhetően pedig nagyon ízletes lesz. Az újkrumpli pedig annyira finom így elkészítve, hogy még magában is fogyasztható. :)

20190720_120151.jpg

Főzésre fel!

süti beállítások módosítása