Egy könnyen elkészíthető csirkemellpörkölt, amihez akár kezdők is bátran nekifoghatnak.
A csirkepaprikás egy igazi hungarikum, és bizony tudom én is, hogy ezt csirkecombból kell csinálni. De mit tegyek, ha a csirkecombért nem rajongok annyira? :) Akkor marad a csirkemell, amiből szintén nagyon finom paprikás készíthető.
Hozzávalók (4-5 főre):
- 1 kg csirkemell kockázva
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 közepes tv paprika
- 1 paradicsom
- étolaj
- 2 ek pirospaprika
- 1-2 tk őrölt kömény (ízlés szerint)
- 0,5 tk őrölt babérlevél (elhagyható)
- só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
A hagymákat és paprikákat vágjuk apró kockákra, és egy kevés sóval kezdjük el üvegesre dinsztelni egy lábosban. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat, és addig süssük a húst, amíg el nem fő a leve. Ekkor készítsünk magunk mellé 1-2 dl vizet, és húzzuk félre a tűzről a lábost. Szórjuk a húsra a pirospaprikát, keverjük gyorsan el, és öntsük is fel a vízzel. Erre azért van szükség, mert közvetlen tűzön könnyen megég a pirospaprika, és ez esetben megkeresedik az íze. Tegyük vissza a tűzre az edényt, és adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, és a fűszereket. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Ha a csirkemell már puha, és a szaft besűrűsödött, kész is van. Ez maximum 10-15 perc.
Köretnek nagyon sok minden illik hozzá: nokedli, tészta, köles, tarhonya, de én most bulgurt készítettem mellé. A savanyúság persze alap hozzá. :)
Főzásre fel!