Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Kínai csirke pak choi-jal

Egészséges, különleges és egyszerűen elkészíthető fogás

2018. április 08. - Eddi konyhája

20180407_114522.jpg

Egy új alapanyaggal ismerkedtem meg, a pak choi-jal. Fogalmam sem volt korábban erről a zöldségről, pedig nagyon egészséges, és mint kiderült, nagyon finom is!

Azt olvastam a pak choi-ról, hogy bár nyersen is lehet fogyasztani salátához, de így megkóstolva elég jellegtelen íze volt Finom, de nem annyira, mint megpárolva! Leginkább az ázsiai ízek passzolnak hozzá, ezért gondoltam, készítek egy kínai csirkét, és a végeredmény elég ütős lett! :)

Hozzávalók:

- 2 kisebb pak choi

- 500 g csirkemell

- 2 gerezd fokhagyma

- 3-4 ek szójaszósz (a szójaszósztól függ, mennyi kell belőle)

- 1 ek méz

- 1 tk őrölt gyömbér

- 2 tk chiliszósz

- 1 ek kukoricakeménytő

- kb. 0,5 dl víz

- kb. fél tk ecet

- kevés étolaj

Elkészítés:

A csirkét vágjuk apró kockákra, és tegyük egy edénybe. Adjuk hozzá a szójaszószt, a mézet,a chilit és a gyömbért, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Keverjük jól el, és tegyük a hűtőbe pácolódni. Ezalatt tegyük fel főni a jázmin rizst (2 rész víz, egy rész rizs), és készítsük elő a pak choi-t. Szedjük le az esetlegesen csúnya leveleket, mossuk meg, vágjuk hosszában ketté, majd vékony csíkokra.

A wokban hevítsünk egy kevés napraforgóolajat, és kezdjük el sütni a bepácolt húst, természetesen a páccal együtt. Amikor már majdnem készen van, adjuk hozzá a pak choi-t. Akkor jó, ha nem főzzük szét, hanem enyhén roppanós marad. A végén adjunk hozzá picit ecetet, és a keményítős vízzel sűrítsük be a mártást. Tálaláskor szórjuk meg egy kevés szezámmaggal.

20180407_114536.jpg

Nagyon finom és egészséges fogás, feltétlenül próbáljátok ki, ha szeretitek a kínai konyhát, vagy ha egy kis változatosságra vágytok.

Főzésre fel! :)

 

 

süti beállítások módosítása