Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Házi májkrém

Házi májkrémet készíteni nemcsak gazdaságos, de az íze is garantáltan jobb, mint a boltié

2016. október 27. - Eddi konyhája

20161025_174915_2_1.jpg

A májkrémmel ugyanaz a helyzet, mint a házi felvágottal: sokkal olcsóbb, sokkal finomabb, sokkal egészségesebb, ha mi magunk készítjük, legalább egyszer nektek is ki kell próbálnotok!

Mivel nekem csak csirkemáj volt itthon, ebből készítettem, de nyilván finomabb a végeredmény, ha libamájat használtok.

Hozzávalók:

- 500 g csirkemáj

- 1 fej vöröshagyma

- 1 tk kakukkfű (ízlés szerint)

- 1 tk petrezselyemzöld (ízlés szerint)

- só, bors (ízlés szerint)

- 1 evőkanál vaj

- 1-2 evőkanál margarin

Elkészítés:

Első lépésként tisztítsuk meg a májat, és vágjuk darabokra. Ugyanezt tegyük a hagymával is. A hagymát dinszteljük meg, majd borítsuk rá a májat, és kezdjük el pirítani. Ha már majdnem kész, adjuk hozzá a fűszereket, és főzzük készre az egészet.

Amikor már kissé kihűlt, alaposan turmixoljuk össze botmixerrel, és tegyük hozzá a vajat az íze miatt, a margarint pedig az állag miatt. Egy eléggé sűrű, mégis jól kenhető masszát kapunk, ami persze nem túl dekoratív látvány a színe miatt, de higgyétek el, az íze sokkal jobb, mint a boltié.

Ha a tetejét kacsazsírral bekenitek, sokáig eláll a hűtőben. 

Főzésre fel! :)

 

süti beállítások módosítása