
A májkrémmel ugyanaz a helyzet, mint a házi felvágottal: sokkal olcsóbb, sokkal finomabb, sokkal egészségesebb, ha mi magunk készítjük, legalább egyszer nektek is ki kell próbálnotok!
Mivel nekem csak csirkemáj volt itthon, ebből készítettem, de nyilván finomabb a végeredmény, ha libamájat használtok.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 tk petrezselyemzöld (ízlés szerint)
- só, bors (ízlés szerint)
- 1 evőkanál vaj
- 1-2 evőkanál margarin
Elkészítés:
Első lépésként tisztítsuk meg a májat, és vágjuk darabokra. Ugyanezt tegyük a hagymával is. A hagymát dinszteljük meg, majd borítsuk rá a májat, és kezdjük el pirítani. Ha már majdnem kész, adjuk hozzá a fűszereket, és főzzük készre az egészet.
Amikor már kissé kihűlt, alaposan turmixoljuk össze botmixerrel, és tegyük hozzá a vajat az íze miatt, a margarint pedig az állag miatt. Egy eléggé sűrű, mégis jól kenhető masszát kapunk, ami persze nem túl dekoratív látvány a színe miatt, de higgyétek el, az íze sokkal jobb, mint a boltié.
Ha a tetejét kacsazsírral bekenitek, sokáig eláll a hűtőben.
Főzésre fel! :)