Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Chili con carne másképp

Csak utólag jöttem rá, hogy ez a receptem a chili con carne alapelemeit hordozza. Én sosem ettem a klasszikus változatból, de biztosan ki fogom próbálni, Ti pedig próbáljátok ki az enyémet! :)

2016. október 03. - Eddi konyhája

img_20161003_112222.jpgEz a recept egy igazi örömfőzés eredménye. :) Valami új ételt szerettem volna a férjemnek főzni, ezért megnéztem, mi van itthon, és az ösztöneimre hagyatkozva megfőztem neki ezt a finomságot. Annyira ízletes lett, hogy megosztom Veletek is. Ha egy laktató, mégis egészséges és fehérjedús egytálételre vágytok, próbáljátok ki!

Hozzávalók (3-4 adagra):

- 250 g darált sertés - vagy marhahús

- 2 kisebb fej vöröshagyma

- 1 tk cukor

- fél zacskó fagyasztott mexikói zöldségkeverék

- 2 zellerszár

- 2 -3 db kisebb paradicsom

- 1 kisebb konzerv vörösbab

- 1 ek pirospaprika

- 1-2 ek worchester szósz

- 1 ek szárított oregánó

- 1 tk chilipaszta (vagy ennek hiányában valamilyen csípős szósz)

- só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A fagyasztott zöldséget olvasszuk ki. A hagymát vágjuk nagyobb darabokra, majd olajon kevés cukorral kezdjük el aranybarnára sütni, hogy karamellizálódjon. Ettől kellemes, édes íze lesz. Adjuk hozzá a húst, és kezdjük el pirítani. Ha elfőtte a levét, szórjuk meg a pirospaprikával, majd öntsünk rá egy picit vizet azért, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert megkeseredik. Adjuk hozzá a mexikói zöldségkeveréket és a felkarikázott zellert, majd a fűszereket, a worchester szószt és a paradicsomot is. Fedjük le, és rotyogtassuk kb.  20 percig, amíg a hús és a zöldségek is készre puhulnak. A babkonzerv levét leszűrés után fogjuk fel, majd a babot és a lé felét is adjuk az ételhez, és keverjük el. Mivel a konzervbab már készre van főzve, csak annyit várjunk, amíg felmelegedik.

Talán furcsának tűnhet ennyi fűszer, de a worchester szósz remekül illik a sertéshúshoz, a kissé ecetes íze isteni egyveleget alkot az édeskés hagymával, a csípős chilivel és a zöldségek ízével. Érdemes apránként adagolni a fűszereket, mert nincs két egyforma chili paszta vagy worchester szósz. Inkább később adjunk még hozzá, minthogy elrontsuk az étel ízét.

Remek egytálétel, tele zöldséggel és magas fehérjetartalmú hússal és babbal. Leginkább egy szelet ropogós kenyér illik hozzá, amivel a szaftot is tudjuk tunkolni... :)

Próbáljátok ki, ha szeretitek a karakteres ízeket!

Főzésre fel! :)

süti beállítások módosítása