Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Lecsós újkrumpli sült csirkecombbal

2019. augusztus 25. - Eddi konyhája

20190816_123820-01.jpeg

Kevés befektetett munka, olcsó alapanyagok, és az eredmény egy szaftos és ízletes étel.

Hozzávalók (4-5 adag):

- 8-8 alsó és felső csirkecomb

- 1 kg újkrumpli (ennek hiányában sütéshez való krumpli)

- 2 közepes fej vöröshagyma

- 3 nagy paradicsom

- 4-5 db közepes tv paprika

- só, bors (ízlés szerint)

- 1 csokor friss petrezselyem (elhagyható)

- 2-3 ek vaj (megteszi a margarin is)

A páchoz:

- 3-4 ek étolaj

- 1 ek pirospaprika

- 1 tk szárított tárkony

- 1 tk őrölt köménymag

- 1 ek őrölt majoránna

- 2 tk só (ízlés szerint)

- őrölt bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

Keverjük össze a pác hozzávalóit, és öntsük rá a csirkecombokra egy tálban. Akár egy egész éjszakán át is pácolhatjuk a hűtőben, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor fél óra-egy óra is megteszi.

Az újkrumplinak elég lemosni alaposan a héját, de meg is hámozhatjuk, ezután vágjuk egyforma darabokra. Olvasszuk meg a vajat, aprítsuk fel a petrezselymet, és egy nagy, magasabb falú tepsiben keverjük el a krumplival úgy, hogy minden krumpliszemet bevonjon a petrezselymes vaj. Szórjuk meg sóval, és picit borsozzuk meg. Ez lesz az első réteg.

20190816_105108-01.jpeg

Ezután vágjuk a paprikát és a pardicsomot nagyobb darabokra, a hagymát pedig karikára. Egyenletesen oszlassuk el a krumplin, ezt a réteget is sózzuk meg kicsit.

20190816_105200-01.jpeg

Az utolsó réteg következik, a zöldségágyra tegyük rá a pácolt csirkecombokat.

20190816_105454-01.jpeg

Fedjük le alufóliával, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük lefedve kb. 40 percig. Ezt követően vegyük le a fóliát, mert elég sok víz fő ki a zöldségekből, aminek el kell párolognia, és a csirkecomboknak is meg kell pirulniuk. Ehhez vegyük lejjebb a hőfokot 180 fokra, és süssük készre az ételt, ez legalább még 30-40 perc, de sütőtől függően több idő is lehet. TIPP! Ha igazán ropogós csirkebőrt szeretnétek, sütés közben vajjal kenegessétek a csirkecombokat.

20190816_123857-01.jpeg

Próbáljátok ki!

süti beállítások módosítása