Kevés befektetett munka, olcsó alapanyagok, és az eredmény egy szaftos és ízletes étel.
Hozzávalók (4-5 adag):
- 8-8 alsó és felső csirkecomb
- 1 kg újkrumpli (ennek hiányában sütéshez való krumpli)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 nagy paradicsom
- 4-5 db közepes tv paprika
- só, bors (ízlés szerint)
- 1 csokor friss petrezselyem (elhagyható)
- 2-3 ek vaj (megteszi a margarin is)
A páchoz:
- 3-4 ek étolaj
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk szárított tárkony
- 1 tk őrölt köménymag
- 1 ek őrölt majoránna
- 2 tk só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
Keverjük össze a pác hozzávalóit, és öntsük rá a csirkecombokra egy tálban. Akár egy egész éjszakán át is pácolhatjuk a hűtőben, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor fél óra-egy óra is megteszi.
Az újkrumplinak elég lemosni alaposan a héját, de meg is hámozhatjuk, ezután vágjuk egyforma darabokra. Olvasszuk meg a vajat, aprítsuk fel a petrezselymet, és egy nagy, magasabb falú tepsiben keverjük el a krumplival úgy, hogy minden krumpliszemet bevonjon a petrezselymes vaj. Szórjuk meg sóval, és picit borsozzuk meg. Ez lesz az első réteg.
Ezután vágjuk a paprikát és a pardicsomot nagyobb darabokra, a hagymát pedig karikára. Egyenletesen oszlassuk el a krumplin, ezt a réteget is sózzuk meg kicsit.
Az utolsó réteg következik, a zöldségágyra tegyük rá a pácolt csirkecombokat.
Fedjük le alufóliával, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük lefedve kb. 40 percig. Ezt követően vegyük le a fóliát, mert elég sok víz fő ki a zöldségekből, aminek el kell párolognia, és a csirkecomboknak is meg kell pirulniuk. Ehhez vegyük lejjebb a hőfokot 180 fokra, és süssük készre az ételt, ez legalább még 30-40 perc, de sütőtől függően több idő is lehet. TIPP! Ha igazán ropogós csirkebőrt szeretnétek, sütés közben vajjal kenegessétek a csirkecombokat.
Próbáljátok ki!