Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Citromos, fokhagymás, mustáros csirkemell rizibizivel

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak!

2019. április 06. - Eddi konyhája

20190406_122440.jpg

Ha gyorsan akarunk összedobni egy ételt, és nem elégszünk meg egy spagettivel, akkor a csirkemell a legjobb a választás, mert hamar megsül. De mit tegyünk, ha unjuk a csirkemellet? Turbózzuk fel az ízeket!

A citrom talán furcsa alapanyagnak tűnhet a csirkehúshoz, pedig higgyétek el, nagyon jól passzolnak egymáshoz! Nem lesz savanyú a citromtól a hús, csak friss és szaftos, próbáljátok ki!

Hozzávalók (3-4 főre)

- kb. 500-600 g csirkemell

- 1 ek mustár

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 ek olívaolaj

- só ízlés szerint (kb. 1 tk)

- őrölt bors

- fél citrom leve

- 1 csésze jázmin rizs

- 2 csésze fagyasztott borsó

- 1 tk szárított petrezselyem (jobb a friss)

- só, bors

Elkészítés:

A húst vágjuk egyenletes szeletekre, nem kell klopfolni, mert így szaftosabb marad. Egy tálba reszeljük bele a fokhagymát, adjuk hozzá a mustárt, olajat, sót, borsot és a citromlevet, keverjük jól el. Ez lesz a pác. A hússzeleteket is tegyük a tálba, és tegyük félre pácolódni.

Ezelatt a jázmin rizst kétszeres mennyiségű vízzel együtt tegyük egy főzőedénybe, adjuk hozzá rögtön a borsót, a petrezselmyet, sót és borsot, majd fedjük le. Kezdjük nagy lángon főzni, majd ha már forr, kis lángon főzzük tovább, és vigyázzunk, ne égjen le! Összesen kb.10-15 perc alatt elkészül.

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, és kezdjük el sütni a húst. Először mindkét oldalát süssük rövöd ideig, mert így nem szárad ki a csirke, és utána kisebb lángon süssük készre. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy átsült-e a belseje, szúrjunk pár másodpercre a húsba egy kést, majd érintsük a kést a szánkhoz. Ha a kés "csíp" a melegtől, akkor a hús belseje elérte a kellő hőhokot, és nem kell tovább sütni.

20190406_122504.jpg

Ehetünk mellé friss salátát, bármilyen savanyúságot vagy akár tartármártást is. Könnyű, finom és gyorsan elkészül.

Főzésre fel!

süti beállítások módosítása