
A tökfőzeléket sosem szerettem, a cukkinifőzelék viszont a kedvenc főzelékem! A cukkini édeskés íze nagyon finommá varázsolja ezt az egyszerű ételt, amiből ha kihagyjuk a habarást vagy a rántást, és keményítővel sűrítjük, egy nagyon egészséges, alacsony kalóriatartalmú finomságot tudunk főzni.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini (kb. 400 g)
- 5-6 dl tej
- só ízlés szerint
- 1-2 ek kapor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 1 tk ecet
Elkészítés:
A cukkinit reszeljük le nagy lyukú reszelőn.

Tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, ami éppen ellepi, és sóval együtt tegyük fel főni. Amikor a víz felforr, öntsük hozzá a tejet, szórjuk meg a kaporral, és várjuk meg, amíg felforr. Eközben a keményítőt keverjük csomómentesre 1 dl tejben. Amikor a főzelék újra felforrt, folytonos keverés közben öntsük hozzá a keményítőt, és kevergessük, amíg besűrűsödik. Adjuk hozzá az ecetet is, és kész is van! Érdemes tudni, hogy a keményítő csak forrásban lévő keveréket tud besűríteni, de elveszíti hatását, ha sokáig forraljuk.
Mindenki egye olyan feltéttel, amit szeret, én legjobban sült virslivel vagy fasírozottal szeretem.

Ez a főzelékmennyiség 2-3 nagyobb adagra elegendő, és az egész főzelék (!) kb. 400 kcal-t tartalmaz. Összehasonlításképpen érdemes tudni, hogy egyetlen evőkanál olaj 100 kcal. Szóval csak óvatosan azzal a rántással! ;)
Főzésre fel!