Például egy szuperegészséges köretet varázsolhatsz belőle!
Már többször is írtam, mennyire imádom a bulgurt, és hogy milyen egészséges. Gondolkodtam, mivel kombinálhatnám még a paradicsomon és sütőtökön kívül. Én azt szeretem, ha a bulgur szaftos, ezért most a spenótmártásra esett a választásom.
Hozzávalók ( 2-3 adag):
- 450g fagyasztott spenót
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 g vaj
- só, bors (ízlés szerint)
- 2 maréknyi reszelt parmezán
- 1 csésze bulgur
- 1 csésze víz
Elkészítés:
Az olívaolajon futtassuk meg a reszelt fokhagymát, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Tegyük rá a kiolvasztott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és rotyogtassuk pár percig, amíg megfő a spenót. Ekkor keverjük hozzá a vajat is, majd jöhet a bulgur és a víz. A bulgurt mindig kétszeres mennyiségű vízben kell főzni, de nekem most így túl híg lett. A spenót miatt elég az egy csésze víz is, mert így rizottósabb állaga lesz a végén. Ha megfőtt a bulgur, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a reszelt parmezánt. Semmiképp se előbb, mert nem szeretnénk, ha megfőne a sajt.
Én most pirospaprikás lisztbe forgatott harcsát készítettem hozzá, de gyakorlatilag bárminek lehet a körete, nagyon ízletes, és egészséges.
Még a férjemnek is elnyerte a tetszését, pedig ő nem rajong annyira a bulgurért. :) Próbáljátok ki!
Főzésre fel!