Nagyon egyszerű ez a recept, alig van munka vele és kevés alapanyag szükséges hozzá.
A feta legyen igazi feta, ne krémfehér! Igaz, hogy utóbbi feleannyiba kerül, de feleolyan finom is. Én is szoktam krémfehér sajtot használni görög salátához, de az igazi fetának egészen más íze van, nem olyan bántóan sós, mint a krémfehér.
Hozzávalók (4 személyre):
- kb. 800 g csirkemell (8 nagy szelet)
- 8 szelet feketeerdei sonka
- kb. 100 g feta sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, vagy vegyük már eleve szeletelve. A szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd mindegyikre tegyünk egy kb. 1,5 cm vastag fetarudacskát. Akkorára kell vágni a fetát, hogy ne lógjon túl a csirkemellen. Szorosan tekerjük fel, majd göngyöljük köré a sonkaszeleteket. Tegyük a kis göngyölegeket egy kivajazott hőálló tálba, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Kb. 40 percig süssük. Akkor van kész, ha a kést könnyedén bele tudjuk szúrni a húsba, mert akkor már puha. De az is segít, ha a beleszúrt kést egy pillanatra a szánkhoz érintjük. Ha forró, akkor kész a hús, mert elérte a közepe is a kellő hőfokot ahhoz, hogy átsüljön. A húsból és a fetából is fog folyadék kisülni, az így keletkezett szafttal lehet locsolgatni a tetejét, így még finomabb lesz a sonkaborítás-
Próbáljátok ki! :)