Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Sütés nélküli kávés szelet

2021. április 25. - Eddi konyhája

img_20210424_123232-01-01.jpeg

Ha valaki nagyon fél a sütéstől, vagy épp sem alapanyag, sem idő nem áll rendelkezésre a sütéshez, akkor jöhetnek a sütés nélkül elkészíthető sütik.

Van élet a kókuszgolyón és keksztekercsen túl is. Persze nagyon népszerűek mostanság a krémsajt alapú, sütés nélküli torták, de ezek nekem nem igazán jönnek be. Az én kávés szeletem inkább amolyan retró édesség, pedig rögtönözve találtam ki, a szükség szülte.

Cukor, vaj, kávé, ezek mindenkinél vannak otthon, ha van háztartási keksz és némi étcsoki is, akkor már hozzá is lehet látni a 10 perces munkához.

Hozzávalók (20x26 cm-es tespsivel számolva):

- 250 g háztartási keksz

- 1,5 dl tej + 3 tk instant kávépor VAGY 0,5 dl tej + 1 dl főzött presszó kávé

- 70 g teavaj

- 100 g porcukor

- 1 evőkanál rum (elhagyható)

- 100 g étcsokoládé + 2 ek étolaj a tetejére

Elkészítés:

Daráljuk le a kekszet teljesen por állagúra, és a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk homogénre. Nyomkodjuk  a tepsibe, és egyengessük teljesen simára a tetejét. Tegyük be a hűtőbe pihenni.

Olvasszuk fel a csokit az étolajjal együtt. Ez azért kell, hogy a csoki ne törjön, amikor szeleteljük. Azért kell az étolajjal együtt melegíteni, mert így nem lesz márványos hatású, amikor megköt, ehhez persze nagyon alaposan el kell keverni az étolajat a csokival. 

Tegyük be a hűtőbe dermedni, amíg a csoki meg nem köt a tetején, és már szeletelhetjük is, ez kb. egy óra. Sokáig eláll a hűtőben, és ha dupla adagban készítitek, egy nagyobb társaságak is elég.

Próbáljátok ki! :)

süti beállítások módosítása