Nincs túl nagy gyakorlatotok a konyhában, és féltek tortát sütni? Akkor olvassatok tovább, mert ezzel a máktortával biztosan sikert arattok majd!
Hozzávalók (28 cm-es tortaformához):
- 1 bögre liszt (bögre = 2,5 dl)
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 bögre darált mák
- 1 tojás
- 40 g vaj
- 1 zacskó sütőpor
- kb. 1 bögre szeder
Elkészítés:
Semmi mást nem kell tennetek, mint a kimért alapanyagokat alaposan összekeverni. Ez egy elég híg tészta, ne ijedjetek meg tőle, ilyennek kell lennie.
Ha tutira akartok menni, a szedreket hempergessétek meg lisztben, és csak ezután keverjétek a tésztához, mert így biztosan nem fognak lesüllyedni a tészta aljára. A formát vajazzátok be, és szórjátok be liszttel, így nem fog odatapadni a torta. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssétek kb. 30 percig, amíg szépen elkezd barnulni a teteje. Ekkor tűpróbával érdemes ellenőrizni, megsült-e a belseje, és szükség esetén süssétek addig, amíg kész lesz teljesen.
A még intenzívebb szedres ízhatáshoz akár félbe is lehet vágni a tortát, és megkenni szederlekvárral, ezt én kihagytam, mert az már talán túl sok lett volna a jóból, de ez csak ízlés kérdése.:) Természetesen meggyel is el lehet készíteni, ha a szederért nem rajongtok túlzottan.
Próbáljátok ki!
Sütésre fel!