Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Banános palacsinta

Kevés liszt, maximális banán íz

2017. november 01. - Eddi konyhája

Ezt a receptet eredetileg úgy készítik, hogy egyáltalán nem tesznek bele lisztet, így a gluténérzékenyek, vagy elvetemülten fogyókúrázók is ehetik. Liszt nélkül nekem mégsem jött be, mert az állaga valahogy nem volt az igazi. Túl lágy lett a tészta, és nekem kellett bele a liszt, hogy összetartsa. Így is remek módja a már megbarnult banán felhasználásának.

Hozzávalók ( személyre):

- 1 nagyobb, túlérett banán

- 2 közepes tojás

- 2 púpozott ek liszt

Elkészítés:

A banánt nyomkodjuk össze villával egy tálban (ezért jobb a túlérett banán), majd adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet, majd keverjük a masszát simára. Egy serpenyőt olajozzunk ki egy kicsit, és kis adagokban süssük ki a palacsintákat.

Oldalanként 1-2 perc elég nekik.

Ehetjük magukban is, mert nagyon finom, banán ízük van, kellemesen édesek tőle, de ehetjük lekvárral, gyümölcsöntettel, mézzel vagy bármivel, amivel csak szeretnénk.

Az amerikai palacsintára emlékeztet a kinézetük, de mivel nagyon kevés liszt van bennük, nem telítenek el nagyon. Próbáljátok ki liszttel vagy anélkül!

Sütésre fel!

 

süti beállítások módosítása