Ezt a receptet eredetileg úgy készítik, hogy egyáltalán nem tesznek bele lisztet, így a gluténérzékenyek, vagy elvetemülten fogyókúrázók is ehetik. Liszt nélkül nekem mégsem jött be, mert az állaga valahogy nem volt az igazi. Túl lágy lett a tészta, és nekem kellett bele a liszt, hogy összetartsa. Így is remek módja a már megbarnult banán felhasználásának.
Hozzávalók ( személyre):
- 1 nagyobb, túlérett banán
- 2 közepes tojás
- 2 púpozott ek liszt
Elkészítés:
A banánt nyomkodjuk össze villával egy tálban (ezért jobb a túlérett banán), majd adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet, majd keverjük a masszát simára. Egy serpenyőt olajozzunk ki egy kicsit, és kis adagokban süssük ki a palacsintákat.
Oldalanként 1-2 perc elég nekik.
Ehetjük magukban is, mert nagyon finom, banán ízük van, kellemesen édesek tőle, de ehetjük lekvárral, gyümölcsöntettel, mézzel vagy bármivel, amivel csak szeretnénk.
Az amerikai palacsintára emlékeztet a kinézetük, de mivel nagyon kevés liszt van bennük, nem telítenek el nagyon. Próbáljátok ki liszttel vagy anélkül!
Sütésre fel!