Ha nincs otthon kókuszreszelék, és emiatt kókuszgolyót nem tudtok csinálni, akkor jöhet a házi a sport szelet.
Őszintén szólva, ez a süti még a kókuszgolyónál is egyszerűbb, mert nem kell bíbelődni a formázással. Szóval ha nagyon nincs időtök sütni, vagy 35 fokos kánikula tombol, elő lehet venni ezt a receptet. 10 perc az összeállítás, és kb 1 óra múlva már szeletelhető is.
Hozzávalók:
- 250 g háztartási keksz (egy része lehet Korpovit keksz is)
- 1 dl tej
- 100 g teavaj
- 2 ek kakaópor
- 100 g porcukor
- 3-4 evőkanál rum (ízlés szerint)
- 100 g étcsokoládé + 1 ek olaj a tetejére
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat, daráljuk a kekszet teljesen por állagúra, és a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk teljesen homogénre. Nyomkodjuk egy tepsibe (20x25 cm), és egyengessük simára a tetejét. Minél simábbra egyengetjük a süti tetejét, annál könnyebb lesz eldolgozni rajta a csokit.
Tegyük be a hűtőbe pihenni. Ezalatt olvasszuk fel a csokit, és keverjük hozzá az étolajat. Ez azért kell, hogy ne törjön a csoki, amikor szeleteljük. Az étolajnak semleges az íze, és ha a csokival együtt melegítjük, akkor nem lesz "márványos" a végeredmény. Minél simábbra egyengetjük a süti tetejét, annál könnyebb lesz eldolgozni rajta a csokit.
Tegyük be a hűtőbe dermedni, amíg a csoki meg nem köt a tetején, és már szeletelhetjük is. Egy hétig gond nélkül eláll a hűtőben, de nem fog. Biztos megeszitek előbb. :)
Próbáljátok ki!