
Imádok sütni, de előfordul, hogy nincs kedvem sokat bíbelődni, vagy csak nem akarom bekapcsolni a sütőt, főleg nyáron. Bár most, hogy fűtésszezon van, ugyanígy érzem magam, mert a társasház úgy gondolja, az utcát is fűteni kell, és a lakásomban nyitott ablak mellett is 26 fok van. Szóval nálam most már sütés szempontjából tök mindegy, hogy tél van vagy nyár. :)
Ebben a desszertben nincs semmi különös, de a fent részletezett okok miatt igazi áldás ez a desszert.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 250 g túró
- 4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 -12 db babapiskóta
- málna (vagy bármilyen bogyós gyümölcs)
Elkészítés:
A pudingot a tejjel és cukorral együtt készítsük el, hagyjuk kihűlni. Ezalatt a túrót törtjük át villával, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A kihűlt pudingot lazítsuk fel habverővel, és keverjük el benne a túrót.
A piskótát törjük darabokra, és kezdjük el poharakba rétegezni a krémmel együtt. Én poharanként 2-3 piskótát használtam, de ez lehet több is, kevesebb is.
A tetejére tegyünk málnát, vagy más bogyós gyümölcsöt. Én fagyasztottat használtam; amíg a desszert összeáll a hűtőben, a gyümölcs is kiolvad.
Ahhoz, hogy a piskóta megpuhuljon a krémtől, a legjobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük őket.
Próbáljátok ki!