Ha a nyári forróságban egy kis finomságra vágytok, vagy csak szimplán nem tudtok sütni, dobjátok össze ezeket a csokoládékosárkákat, mert szépek, finomak és nagyon könnyen elkészíthetők.
Hozzávalók (Kb.15 db-hoz):
- 200 g étcsokoládé
- 1 banán
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 2 tk instant feketekávé
- 3 ek cukor
- 20 g vaj (nem margarin!)
- kevés cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A csokoládét olvasszuk fel. Mini muffin sütőformába tegyünk belevaló muffinpapírokat, majd mindegyikbe tegyünk az olvasztott csokiból, adagonként kb. 3-4 teáskanállal. A kanál segítségével egyengessük el a formák oldalán is a csokit, ügyelve, hogy elég vastag legyen a csoki, különben el fognak törni később. Mindegyik formába helyezzünk egy-egy banánkarikát, és tegyük a hűtőbe dermedni 1-2 órára. Hagyhatjuk szobahőmérsékleten is megdermedni, de az legalább 5-6 óra.
Közben készítsük el a mokkakrémet, amihez először a pudingporból, cukorból, instant kávéból és tejből főzzünk sűrű pudingot. Ha nem kaptok tejszín ízű pudinport, akkor sima kukoricakeményítő is megteszi helyette, vaníilás pudinggal más ízű lenne a végeredmény. Instant kávé helyett csak akkor használjatok főzött kávét, ha annyival kevesebb tejet használtok a krémhez, ellenkező esetben megváltoztathatja az állagot. A vajat a kész, forró pudingban kell elkeverni úgy, hogy teljesen felolvadjon benne. A krémet teljesen hűtsük le, majd habeverővel jól keverjük át, hogy csomómentes és fényes krém legyen, ezután tegyük csillgafejes nyomózsákba.
A muffinpapírokat óvatosan szedjük le a csokoládéról, és helyezzük egy tányérra. Minden csokoládékosárkát töltsünk meg a mokkakrémmel, majd hintsük meg a tetejüket kevés kakaóporral.
Érdemes hűtőben tárolni ezt a desszertet, feltéve, ha nem faljátok fel rögtön az egészet. :)
Próbáljátok ki!