A házi szendvicskrémekben leginkább az a jobb, hogy sokkal finomabbak, mint a bolti verziók, nem tartalmaznak tartósítószert és adalékanyagokat, és persze úgy készítjük el, ahogy csak akarjuk.
Túrót mindig tartok itthon, főleg, amióta diétázom, mert alacsony a kalóriatartalma, és nemcsak desszertek, hanem sós ételek is készíthetőek belőle. A magas fehérjetartalma miatt szívesen fogyasztom reggelire szendvicskrémként. Egy ilyen receptet már mutattam nektek, most egy rukkolás verzió jön.
Hozzávalók:
- 250 g zsírszegény túró
- 150 g natúr joghurt
- 3 marék rukkola
- 1 marék reszelt parmezán
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A túrót tegyük egy tálba, és villával törjük át, majd keverjük hozzá a joghurtot és a reszelt parmezánt. A rukkola soknak tűnhet, de ha apróra vágjuk, akkor szépen elkeveredik a túrókrémben. Sóval és borssal tetszés szerint ízesítsük.
Nagyon finom pirítóssal, pászkával, abonettel, de omlettbe tekerve és mártogatósnak is kiváló.
Próbáljátok ki!