A spenótért, mint minden rendes gyerek, én sem rajongtam. De felnőtt koromra megszerettem az ízét, és elsősorban spenótos lasagne-t szoktam belőle készíteni. Most azonban kipróbáltam valami mást is: a spenótos krumplipürét.
Nagyszerű köret, bár ránézésre talán furcsa lehet ez a zöld massza, főleg, hogy a fotózásra most nem fordítottam különös gondot.. :)
A krumplit nem szeretik a diétázók, pedig tele van vitaminnal, és ha nem zsírban sütjük ki, és nem fogyasztjuk minden nap, akkor egy egészséges étrend része is lehet, főleg így, spenóttal.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg krumpli
- 450 g fagyasztott spenót
- só, bors (ízlés szerint)
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
Elkészítés:
A krumplit főzzük meg sós vízben, majd törjük össze. A spenótot olvasszuk ki. Az apróra vágott fokhagymát futtassuk meg olívaolajon, majd öntsük hozzá a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és rottyantsunk rajta egyet. A végén dobjuk hozzá a vajat.
A tört krumplihoz forgassuk hozzá a spenótmártást, és ha krémesen szeretjük a krumplipürét, akkor botmixerrel is pürésítsük.
Én sült csirkemellel szeretem a legjobban, de bármilyen feltét illik hozzá. Próbáljátok ki!
Főzésre fel!