Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Spenótos lasagne

Finom, gyors és egyszerű - szokás szerint :)

2017. január 09. - Eddi konyhája

17821317_1494518773892594_2008678468_n.jpg

Amilyen egyszerű, olyan isteni finom ez a spenótos lasagne, amit bármikor összedobhatunk. A spenót nagyon finom, különösen, ha nem spenótfőzeléknek készítjük el. ;) Sok fokhagyma, némi sajt, és egy mennyei fogás lesz a végeredmény, a ráfordított idő max. 10 perc. Mi kell még?:)

Fontos, hogy ha gyorsan akarunk főzni, akkor konzervek, fagyaszott zöldségek és száraz tészták mindig legyenek otthon. Ezeknek nem jár le a szavatosságuk, be tudunk tárazni belőlük, így ha gyorsan kell összedobnunk valami finomat, ezekhez nyúlhatunk.

Ezt a receptet a szükség szülte, és ha nem csapatjuk a tejszínt, meg a bacont, simán beleillik a diétába is a durumtésztás lasagne. Na jó, nem simán, de örökké nem ehetünk salátát.:)  Most az alapreceptet osztom meg veletek, amit felturbózhattok egyéb hozzávalókkal, akár csirkehússal is.

Hozzávalók (2-3 személyre):

- egy doboz fagyasztott spenót (450 g)

- olívaolaj

- 3 gerezd fokhagyma

- egy kis darabka vaj (kb. 20-30 g)

- só, bors ízlés szerint

- lasagne tészta

- reszelt sajt

Elkészítés:

A spenótot olvasszuk ki a mikróban, és pucoljuk meg a fokhagymákat. Egy lábasba öntsünk olívaolajat, és futtassuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Öntsük hozzá a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és rottyantsunk rajta egyet. Adjunk hozzá egy kis darabka vajat, és kész is. Ha szeretnénk tejszínt vagy tejet hozzáadni, akkor azzal együtt forraljuk fel.

Egy hőálló tálat vajazzunk ki, tegyünk egy kis szószt az aljára, arra helyezzük a lasagne lapokat. Öntsünk rá újabb adag szószt, szórjuk meg kevés sajttal, tegyünk rá újabb tésztalapokat. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy a szósz. Az utolsó réteg szószra már sajt kerüljön, és tegyük a 180 fokos sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt szépen megbarnul. Ezalatt az idő alatt a kemény lasagne lapok is megpuhulnak a szószban.

Nagyon gyors, nagyon finom, feltétlenül próbáljátok ki! Ha tetszett, lájkold, és kövess a facebook-on is! :)

Sütésre fel! :)

süti beállítások módosítása