Tepsiben készült ételeket két ok miatt jó készíteni: nincs vele sok munka, és az összesült ízeknek nincs párja.
Hozzávalók (4 személyre):
- 8 szelet csirkemell
- zöldségek (amit a hűtőben találunk)
- kakukkfű
- só, bors (ízlés szerint)
- olívaolaj
Elkészítés:
Tegyünk sütőpapírt egy nagyobb méretű tepsibe. A csirkehúsok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajjal locsoljuk meg, és helyezzük egymás mellé a tepsibe. Mindegyik szeletre szórjunk kakukkfüvet, nekem csak szárított volt itthon.
A zöldségeket mossuk meg, és aprítsuk nagyobb darabokra. Én cukkinit, különféle paprikákat, lilahagymát és paradicsomot használtam. De bármilyen gyökérzöldség megteszi, vagy amit szeretünk.
A zöldségeket tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kevés kakukkfüvet, és forgassuk meg olívaolajban. Nem kell sok, csak hogy bevonja a zöldségeket. Az egészet borítsuk a húsokra.
180 fokon süssük kb. 1 órát, vagy amíg a húsok megpuhulnak. Egyszerű, mégis nagyszerű. :)
Ha kevés időtök van, és valami igazán egészséges és ízletes ételt szeretnétek, akkor próbáljátok ki!