Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Egyszerű csokitorta

Kezdők is kipróbálhatják

2016. augusztus 08. - Eddi konyhája

beautyplus_20210428153137066_save-02-01-01.jpeg

Ha utáljátok a vajkrémeket, és féltek a tortasütéstől, akkor ez a recept kell nektek! Egyszerű, finom és szép is.

Ha minden lépést betartotok, nem fogjátok elrontani. Amit viszont már az elején fontos tudnotok: minden krémes tortához idő, tehát türelem kell. Mindennek teljesen ki kell hűlnie, mielőtt összeállítjátok a tortát, és az is jót tesz neki, ha a hűtőben áll pár órát, ezért a legjobb, ha már előző nap este készen vagytok az összeállítással..

Először a krémet kell elkészíteni, hogy elkezdjen hűlni, amíg megsül a tortalap.

Hozzávalók a krémhez (18 cm-es tortához):

- 1 csomag csokis pudingpor

- 3 dl tej

- 2-3 ek cukor (ízlés szerint)

- 100 g étcsokoládé

- 50 g vaj

Elkészítés:

A pudingot szokásos módon kell el készíteni a tejjel és cukorral, azért kevesebb a tej, mint normál esetben, mert sűrűbb állagra van szükségünk. Amíg még forró a puding, tegyük bele a vajat és a kockákra tördelt csokit, amik így felolvadnak. Keverjük jól el a krémet, és tegyük félre, amíg szobahőmérsékletűre hűl, ezután tegyük be a hűtőbe tovább hűlni Ezalatt elkészíthetjük a piskótát.

Hozzávalók a tortalaphoz (18 cm-es tortaformához):

- 4 db tojás

- 13 g kakaópor

- 87 g liszt

- 80 g kristálycukor

Elkészítés:

A tortaformát vajazzuk ki, és lisztezzük be, a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kakaóport keverjük össze a liszttel, majd szitáljuk át. Ez azért fontos, mert így lesz könnyű a piskóta. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját verjük habosra a cukorral, majd csomómentesre keverjük el a kakaós liszttel. A fehérjékből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd óvatosan, több részletben forgassuk bele a kakaós masszába.

Öntsük bele a tortaformába, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Sütőtől függ a sütési idő, kb. 30 perc. Azt javaslom,  tűpróbával ellenőrizzétek a tésztát, és csak akkor süssétek tovább, ha nyers a közepe. Ha már nem tapad rá a tészta a fogpiszkálóra, akkor kész! Fontos, hogy az első  10 percben nem szabad nyitogatni a sütőt, mert összeeshet a piskóta.

Ha kihűlt a tészta, vágjuk 3 részre, és

20190622_144628-01_1.jpeg

Kenjük meg a krémmel úgy, hogy jusson a tetejére és az oldalára is.Ha nincsenek profi eszközeink, akkor egy nagy kés vagy keverőlapát is megteszi.

Egy kevés csokoládéreszelék a tetejére, és már kész is. Szerintem így a legszebb, a maga egyszerűségében.

20190622_141729_1.jpg

20210428_133358-01.jpeg

Ha alkalomra sütjük a tortát, bármi egyébbel is díszíthetjük, én egyszer különféle csokoládékkal díszítettem, de bármit tehettek a tetejére, mert ez egy "alapdarab".

img_20160807_202102.jpg

 

Sütésre fel!:)

süti beállítások módosítása