Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Cukkinilepények

Olcsó, gyorsan elkészíthető, egészséges és finom - ez a tökéletes recept!

2016. július 22. - Eddi konyhája

20190730_170535-01_2.jpeg

Ez a recept hirtelen jött ötlet volt, mert elég sok cukkini gyűlt fel a hűtőmben. Gondoltam, a cukkinifőzelék, a töltött és grillezett cukkinik után jöhet valami más.

Ebben a receptben az a nagyszerű, hogy szabadon kombinálható bármivel, amit otthon a hűtőben találunk és szeretünk.

Hozzávalók:

- 1 nagy cukkini, vagy két kis méretű

- 2 M-es méretű tojás

- 300-400 g liszt (vagy amennyit felvesz)

- 1 kis fej lilahagyma (lehet újhagyma is)

- 4 szelet sonka

- egy marék reszelt parmezán

- egy marék reszelt trappista

- só, bors ízlés szerint

Tudom, sokan nem szeretik az ilyen szöveget, hogy "liszt, amennyit felvesz"... De mit lehet tenni, ha nincs két egyforma cukkini és két egyforma tojás. :)

Elkészítés:

A cukkinit le kell reszelni, besózni, és 10 percet állni hagyni, hogy levet eresszen. Ezután alaposan nyomkodjuk ki a levét, és tegyük egy nagy tálba. A tojásokat enyhén verjük fel, adjuk hozzá, majd a többi alapanyaggal együtt keverjük össze. A lisztet ki sem kell mérni (a 300-400 g csak irányadó mennyiség), mert addig kell hozzá adagolni a masszához, amíg nedves, de már formázható állagot kapunk, körülbelül olyat, mint egy fasírt esetében.

Melegítsünk kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben, és két kanál segítségével adagoljunk bele tenyérnyi lepényeket. Kb. 2-3 percig süssük mindkét oldalukat közepes lángon.

Lehet reggeli, ebéd, vacsora, köret, főzelékfeltét vagy főétel is akár. 

20190730_170636-01_2.jpeg

Bármit tehetünk bele ízlésünknek megfelelően, de a sajtot nem érdemes kihagyni, attól lesz igazán ütős.

Sütésre fel! :)

süti beállítások módosítása