A bonbonkészítés lehet egy rendkívül macerás, időigényes időtöltés, de lehet egy végtelenül egyszerű művelet is, amihez a kétbalkezesek is bátran nekikezdhetnek.
A bonbonkészítésben az a jó, hogy egyedi, igazán személyes módja tud lenni az ajándékozásnak. Csak egy kis díszes dobozkára van szükségünk, amibe bele tudjuk tenni, de akár rusztikusan, zsírpapírba csomagolva átadva is nagy örömet okozhatunk a szeretteinknek, barátainknak. A recept alapját egy házi szaloncukor adta, egy kicsit átalakítottam. Egyéb ízesítőkkel mindenki kialakíthatja a saját, egyedi bonbonját.
Hozzávalók:
- 50 g darált dió
- 25 g kókuszreszelék
- 60 g mazsola
- 60 g lekvár (savanykás gyümölcsből)
- 1 db narancshéj (reszelt)
- 1 evőkanál narancslé
- 1 tk fahéj
- 1 tk rum (elhagyható)
- étcsokoládé a bevonáshoz
Elkészítés:
A mazsolát öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni legalább 10 percet, közben mérjük ki a többi hozzávalót is.
A mazsoláról öntsük le a vizet, és botmixerrel pürésítsük, majd keverjünk hozzá mindent, és dolgozzuk masszává. Ha túl nedvesnek találjuk, adjunk még hozzá kókuszreszeléket.
A tenyerünkkel formázzunk kis golyókat, és tegyük egy sütőpapíros lemezre. Hagyjuk szikkadni a pulton egy éjszakán át, ne tegyük be a hűtőbe!
Másnap olvasszuk fel a csokit, és egy villa segítségével mártsuk meg benne a golyókat, majd tegyük vissza a sütőpapíros lemezre.
Tegyük hűtőbe őket, és ha a csoki megkötött, már csomagolhatjuk is. :)
Nagyon finom, mutatós, és pikk-pakk el lehet készíteni.
Próbáljátok ki! :)