Ez a torta annyira egyszerű és elronthatatlan, hogy azok is bátran nekivághatnak, akik életükben nem sütöttek még tortán. A tészta nem klasszikus piskóta, így nm tud összeesni, a krém pedig egy sima, puding alapú krém, márpedig pudingot mindenki tud sütni ugyebár. :)
Tészta hozzávalói:
- 2 tojás
- 100 g cukor
- 70 g liszt
- 50 g margarin
- 1 púpozott ek kakaópor
Krém hozzávalói:
- 500 ml tej
- 1 csomag csokis pudingpor
- 3 ek cukor
- 20 g étcsoki
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
+ néhány teáskanál narancslekvár, ennek hiányában baracklekvár reszelt narancshéjjal.
Elkészítés:
A pudingot szokásos módon készítsük el a plusz kakaóporral, amely teltebb ízt és színt ad neki. Ha kész, rögtön adjuk hozzá a kockákra tört étcsokit is, ami felolvad a forró pudingban. Amíg hűl a krém, állítsuk össze a tésztát.
Válasszuk ketté a tojások sárgáját a fehérjéktől. Az utóbbiból verjünk kemény habot egy apró csipet sóval, a sárgáját pedig keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá az olvasztott és lehűlt vajat, majd apránként a kakaóporral elkevert lisztet. Ezek után forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot úgy, hogy ne törjük nagyon össze, mégis jól elkeveredjen.
Öntsük a tésztamasszát kivajazott formába. Először kevésnek fog tűnni, de ez ne tévesszen meg senkit, sütés közben a tészta térfogata megnő. Én gyümölcstorta formában szoktam készíteni, de megteszi egy 22 cm-es kapcsos tortaforma is.Előmelegített sütőben süssük 180 fokon, ez sütőtől függően kb 15 perc.
A kissé kihűlt, de még langyos tésztát kenjük meg vékonyan narancslekvárral, vagy ennek hiányában baracklekvárral, amelybe tegyük egy narancs reszelt héját. Érdemes felmelegíteni a lekvárt, így könnyebben kenhető.
A kihűlt pudingot habverővel keverjük csomómentesre. Kenjük meg vele vastagon a tésztát, és csokoládéforgáccsal díszítsük. Ha kapcsos tortaformánk van csak, akkor hagyjuk tovább a hűtőben, hogy a puding megdermedjen.
Próbáljátok ki! :)