Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Egyszerű, narancsos csokitorta

2016. június 06. - Eddi konyhája

Ez a torta annyira egyszerű és elronthatatlan, hogy azok is bátran nekivághatnak, akik életükben nem sütöttek még tortán. A tészta nem klasszikus piskóta, így nm tud összeesni, a krém pedig egy sima, puding alapú krém, márpedig pudingot mindenki tud sütni ugyebár. :)

Tészta hozzávalói:

- 2 tojás

- 100 g cukor

- 70 g liszt

- 50 g margarin

- 1 púpozott ek kakaópor

Krém hozzávalói:

- 500 ml tej

- 1 csomag csokis pudingpor

- 3 ek cukor

- 20 g étcsoki

- 1 ek cukrozatlan kakaópor

+ néhány teáskanál narancslekvár, ennek hiányában baracklekvár reszelt narancshéjjal.

Elkészítés:

A pudingot szokásos módon készítsük el a plusz kakaóporral, amely teltebb ízt és színt ad neki. Ha kész, rögtön adjuk hozzá a kockákra tört étcsokit is, ami felolvad a forró pudingban. Amíg hűl a krém, állítsuk össze a tésztát.

Válasszuk ketté a tojások sárgáját a fehérjéktől. Az utóbbiból verjünk kemény habot  egy apró csipet sóval, a sárgáját pedig keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá az olvasztott és lehűlt vajat, majd apránként a kakaóporral elkevert lisztet. Ezek után forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot úgy, hogy ne törjük nagyon össze, mégis jól elkeveredjen. 

Öntsük a tésztamasszát kivajazott formába. Először kevésnek fog tűnni, de ez ne tévesszen meg senkit, sütés közben a tészta térfogata megnő. Én gyümölcstorta formában szoktam készíteni, de megteszi egy 22 cm-es kapcsos tortaforma is.Előmelegített sütőben süssük 180 fokon, ez sütőtől függően kb 15 perc.

A kissé kihűlt, de még langyos tésztát kenjük meg vékonyan narancslekvárral, vagy ennek hiányában baracklekvárral, amelybe tegyük egy narancs reszelt héját. Érdemes felmelegíteni a lekvárt, így könnyebben kenhető.

A kihűlt pudingot habverővel keverjük csomómentesre. Kenjük meg vele vastagon a tésztát, és csokoládéforgáccsal díszítsük. Ha kapcsos tortaformánk van csak, akkor hagyjuk tovább a hűtőben, hogy a puding megdermedjen.

Próbáljátok ki! :)

 

 

süti beállítások módosítása