Íme egy újabb klasszikus, a jó öreg kevert meggyes süti, nagymamám receptje alapján. Nem rajongok annyira a gyümölcsös édességekért, de ezt a meggyes sütit én is nagyon szeretem. Pillanatok alatt elkészíthető, olcsó alapanyagokból, és még azok is sikert tudnak vele elérni, akik soha nem sütöttek még semmit.
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 50 g vaj
- 140 g cukor
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 üveg magozott meggy
- 1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. A lisztet keverjük el a sütőporral és a sóval, majd reszeljük hozzá a ctiromhéjat. A cukrot keverjük habosra a tojásokkal. Csurgassuk hozzá az olvasztott, kihűlt vajat, majd a tejet, és keverjük el benne a lisztes keveréket is. Legyen a massza sima, de ne keverjük túl sokáig, mert akkor nem fog szépen megemelkedni. Óvatosan forgassuk hozzá a meggyet is. Nekem sosem szokott a meggy lesüllyedni a süti aljára, mert elég sűrű és levegős a tésztám, de ha valaki biztosra akar menni, a meggyszemeket meg lehet forgatni egy kis lisztben, és csak ezután hozzáadni a tésztához.
Egy közepes méretű tepsit vajazzunk ki, majd lisztezzünk meg, de az is jó, ha sütőpapírt használunk. 200 fokon süssük 30 percig, biztonság kedvéért tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a közepe.
Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg egy kevés porcukorral. Csokoládét is önthetünk a tetejére, hogy még finomabb legyen.
Bárhogy is, ez a süti egy örök klasszikus, és nem véletlenül vált azzá. Próbáljátok ki, ha akartok enni egy jó kis sütit.
Sütésre fel! :)