Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Kókuszos keksz

Érdemes kipróbálni a házi kekszgyártást, mert az íze veri a boltiét

2017. november 05. - Eddi konyhája

p1013663.JPG

A finom kekszeket mindenki szereti. De a bolti kekszekbe sajnos egyre több adalékanyag kerül, és az alapanyagok sem a legjobb minőségűek sok esetben (pl. növényi zsiradékok). Érdemes otthon nekiállni a házi kekszgyártásnak, mert nagyon jó móka, kedvünkre kreatívkodhatunk, és egy jól záródó edényben sokáig elállnak.

Ez a kókuszos keksz nagyon egyszerű, és nagyon finom egy csésze tea mellé, vagy csak úgy magában, ha valami ropogtatnivalóra vágyunk.

 

Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):

- 100 g vaj

- 50 g kókuszreszelék

- 120 g liszt

- 30 g kukoricakeményítő

- 1 csipet só

- 50 g porcukor

- 1 tojássárgája

- 1-2 evőkanál víz (csak ha túl száraz a tészta)

Elkészítés:

A lisztet, a sót és a kókuszreszeléket szórjuk egy tálba. A hideg vajat kockázzuk fel, és morzsoljuk el a lisztes keverékben. Adjuk hozzá a többi alapanyagot is, és gyúrjunk tésztát belőle. Ha ez megvan, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, de akár egy egész éjszakán át is maradhat. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, kb. fél cm-esre, és szaggassuk ki tetszőleges formájúra. A tetejét megszórtam kristálycukorral, de ez elhagyható.

p1013658_1.JPG

Előmelegített sütőben süssük 170-180 fokon, kb 30 percig. Vigyázni kell rá, mert hamar megbarnul! Ha már barnul, de még puha a közepe, vegyétek alacsonyabbra a hőfokot, és süssétek még 5-10 percig, ez sütőtől függ.

p1013664.JPG

Nagyon finom, adalékanyagmentes ropogtatnivaló, amit nemcsak vendégvárás alkalmával tudtok sütni, hanem akár ajándékba is adhatjátok. Próbáljátok ki!

Sütésre fel!

süti beállítások módosítása