Ősrégi családi recept ez, a világ talán legegyszerűbben elkészíthető sütije. Én diós változatban szeretem a legjobban, de most volt egy kis mák itthon. Gondoltam, megbolondítom egy kis ribizlivel, és az eredmény nagyon finom lett! :)
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (bögre = 2,5 dl)
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 bögre darált mák
- 1 tojás
- 40 g vaj
- 1 zacskó sütőpor
- 2 marék ribizli vagy más bogyós gyümölcs (elhagyható)
Elkészítés:
Semmi mást nem kell tennünk, mint a kimért alapanyagokat alaposan összekeverni, és egy kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba önteni. A gyümölcsöket rendezzük el a tetején, sülés közben bele fognak süllyedni. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük kb. 30 percig, amíg szépen elkezd barnulni a teteje. Ekkor tűpróbával érdemes ellenőrizni, megsült-e a belseje, és szükség esetén süssük addig, amíg kész lesz teljesen.
Várjuk meg, amíg kihűl, és szórjuk meg porcukorral. Egy pohár tejjel a legfinomabb. :) Mindenképp próbáljátok ki, mert pikk-pakk készen van, és az is el tudja készíteni, aki még sohasem sütött semmit.
Sütésre fel! :)