Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Sós túrógombóc Korpovit morzsában

Mert a túró édesen és sósan is finom, a lényeg, hogy gombócban legyen!

2021. január 17. - Eddi konyhája

img_20210113_185801-01.jpeg

A túró az egyik legfrankóbb alapanyag a konyhában, mert olcsó, fehérjedús, és rengeteg mindenhez felhasználható. A legtöbb ember valamilyen édességben tudja elképzelni a túrót, a sós verzió általában kimerül a túrós tésztában és a körözöttben. Pedig a túrógombóc is isteni sósan.

Tovább

Klasszikus lencsefőzelék

Nem azért leszünk gazdagok idén, mert a lencse szerencsét hoz, hanem mert napokig nem kell kajára költeni, mire elfogy a kondér lencsefőzelék.:)

img_20210104_115745-01.jpeg

Ebből a főzelékből sem lehet keveset csinálni, de nem is érdemes, mert lássuk be, azért ez az étel igenis finom, és nem csak újévkor kell megfőzni.

Tovább

Pávaszem sütemény

img_20201012_120335-01-01.jpeg

A pávaszem sütinek több neve is létezik, valaki bagolyszemnek, valaki macskaszemnek hívja. Mindegy, melyik néven ismerjük, ez egy nagyon könnyen, kevés alapanyagból elkészíthető, klasszikus sütemény, amit a kezdők is bátran kipróbálhatnak.

Tovább

Klasszikus piskótatekerecs

Egyszerű, finom, nosztalgikus

img_20191021_151346-01.jpeg

Bevallom, eddig azért nem tettem ki a blogomra a piskótatekercsem receptjét, mert nem gondoltam, hogy bárkit lázba hozna, de eddig ahányan kóstolták, annyian kérték el tőlem a receptet, így hát mindannyiunk érdekében megosztom itt. :)

Tovább

Karamellkrémes szelet

img_20200719_113902-01.jpeg

Egy olcsó és könnyen elkészíthető, retró jellegű desszert következik, amelynek alapja egy kakaós gyúrt tészta, a krémje pedig egy pár alapanyagból álló, főzött krém. Ehhez a sütihez akár a kezdők is bátran nekivághatnak. :)

Tovább

Briós

Nem kaptok a boltban? Süssetek magatok brióst!

img_20200601_083028-01.jpeg

Rég nem osztottam meg Veletek receptet, úgyhogy éppen ideje volt már. :) Sok oka volt a nagy hallgatásnak, de egy finom házi brióssal most megtöröm a csendet. Az alaprecept  - mint oly' sok kalácsom esetében - Anyukámtól származik, csak pici módosítás van benne. Fogadjátok szeretettel, és süssétek meg! :) Természetesen össze sem hasonlítható a boltban kapható briósokkal, mert sokkal jobb, szóval tuti szeretni fogjátok.

Tovább

Tepsiben sült, ropogós édesburgonya

Ha eddig nem sikerült ropogósra sütni, a receptem alapján biztosan fog!

img_20191022_191704-01_jpg.jpg

Egy régóta termelt, ám feledésbe merült élelmiszerünk éli renszánszát az utóbbi években, az édesburgonya. És mint minden menő alapanyag, muszáj drágán árulni ezt a filléres gyökérzöldséget is, ezért minden ismerősöm akkor veszi, amikor akciós. (Következő életemben édesburgonya termesztő leszek.) Azonban az édesburgonyával kapcslatban nem csak az a kérdés, hol lehet akciósan megvenni, hanem hogyan lehet ropogósra sütni.

Tovább

Szűzérme sörös barnamártással

img_20191007_162125-01-01.jpeg

Ha szeretitek a sört, akkor ezt a kaját is imádni fogjátok! Intenzív ízű, sörös barnamártás, omlós szűzérme. Kevés alapanyagból, viszonylag rövid idő alatt elkészíthető ez a remek étel, amit feltétlenül ki kell próbálnotok.

Tovább
süti beállítások módosítása