"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Tepsiben sült, ropogós édesburgonya

Ha eddig nem sikerült ropogósra sütni, a receptem alapján biztosan fog!

2019. október 23. - Eddi konyhája

img_20191022_191704-01_jpg.jpg

Egy régóta termelt, ám feledésbe merült élelmiszerünk éli renszánszát az utóbbi években, az édesburgonya. És mint minden menő alapanyag, muszáj drágán árulni ezt a filléres gyökérzöldséget is, ezért minden ismerősöm akkor veszi, amikor akciós. (Következő életemben édesburgonya termesztő leszek.) Azonban az édesburgonyával kapcslatban nem csak az a kérdés, hol lehet akciósan megvenni, hanem hogyan lehet ropogósra sütni.

Tovább

Szűzérme sörös barnamártással

img_20191007_162125-01-01.jpeg

Ha szeretitek a sört, akkor ezt a kaját is imádni fogjátok! Intenzív ízű, sörös barnamártás, omlós szűzérme. Kevés alapanyagból, viszonylag rövid idő alatt elkészíthető ez a remek étel, amit feltétlenül ki kell próbálnotok.

Tovább

Túrólepény

img_20190825_185942-01.jpeg

Imádom a túrót, mert nagyon egészséges, alakbarát, és sokféleképpen felhasználható, bár az emberek többsége leginkább édességekhez használja, pedig sós finomságokat is lehet készíteni belőle.

A túrólepény remek reggeli, tízórai, uzsonna vagy egy könnyű vacsora is lehet, mert gyorsan elkészíthető és tápláló.

Hozzávalók (kb.8-10 db-hoz):

- 250 g zsírszegény túró

- 3 kisebb tojás

- kb. 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

- 2 ek olaj

- só, bors

- tetszés szerint zöldfűszerek, hagyma stb. (elhagyhatók)

Elkészítés:

Egy tálban törjük át villával a túrót, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot, és keverjük jól el, A tészta fenti alapanyagai csak irányadók,mert nincs két egyforma tojás, és a liszt minősége is eltérő lehet, ami hatással van az állagra. A lényeg, hogy sűrű legyen a massza, ne legyen folyós, de ne is legyen kemény, Fontos, hogy a serpenyőben könnyen el tudjuk egyengetni, és ne follyon szét. Az olaj azért kell a tésztába, mert egy jó minőségő teflonserpenyőben sütve nem kell további zsiradék a sütéshez, nem fog letapadni. Ha túl sűrű lett, adhatunk hozzá pici tejet, ha túl híg, mehet még bele liszt.

Közepes lángon kell sütni a lepényeket, ehhez tegyünk kis halmokat a serpenyőbe, lapítsuk el őket, majd süssük őket oldalanként 3-4 percig. Nem szabad túlsütni, mert száraz lesz, és megkeményedhet a túró a lepényben.

Én friss szöldségekkel szeretem a legjobban, de bármit ehetünk mellé, sajtot, felvágottakat, esetleg tejfölt kenhetünk a tetejére.

Próbáljátok ki! :)

Sacher-torta

img_20190907_163209-01.jpeg

Nagyon szeretem a klasszikus tortákat, leginkább ezek állnak közel az ízlésemhez. A Sacher-torta egy örök klasszikus, és majdnem mindenki szereti, mert a fő összetevői a legnagyobb kedvencek közé tartoznak: csokoládé és sárgabarck lekvár.

Tovább

Aszalt paradicsomos túrókrémmel töltött csirkemell petrezselymes újkrumplival

Ízletes és könnyű nyári eledel újkrumpli szezonban!

20190720_120132.jpg

 

Ilyenkor kell krumplit enni, mert tele van vitaminnal, és kalóriaszegényebb, mint az öreg burgonya, nem beszélve arról, mennyivel finomabb is. Magas víztartalma miatt hamar elkészül, így tökéletes nyári eledel. Eszetekbe se jusson pürét csinálni belőle, az újkrumpli akkor élvezhező igazán, ha megsütjük. Néhány menő alapanyaggal pedig az uncsi csirkemell is méltó párja lesz.

Tovább

Feketeerdő torta

Az eredetitől eltérő változat, de nagyon csokis, nagyon meggyes, nagyon finom ez is

20190623_115816-01.jpeg

Aki olvasta már az eredeti (tényleg az eredeti) feketeerdő torta receptjét, megelégszik az egyszerűbb verzióval is, amit persze egy német kikérne magának, de nekünk azért pont jó lesz. :) A tétet persze megemeljük, és nem a neten fellelhető pudingos verziót csapatjuk, hanem egy csokoládésabb verziót, elvégre ha már német cseresznyepálinkánk nincs is, azért frankó étcsokink még lehet, ami szintén alapja ennek a remek tortának.

Tovább