"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Vargányás, mustáros csirkemell bulgurral

Unod a csirkét? Nem a csirke a hibás, csak kell egy jó recept!

2018. szeptember 08. - Eddi konyhája

20180826_122131.jpg

Ha unjátok már a csirkés kajákat, és kipróbálnátok valami új ízt, akkor kövessétek a receptemet, és készítsétek el ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt.

Hozzávalók (4 személyre)

- 500 g csirkemell

- 2 db kis fej vöröshagyma

- 1 db nagyobb tv paprika

- 2 ek mustár

- 2-3 tk szárított kakukkfű

- 1 kis üveg szeletelt csiperkegomba (100 g)

- 1 marék szárított vargánya

- 1 nagy marék aprított friss petrezselyem

- 200 ml tejszín

- só, bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A hagymákat és a tv paprikát vágjuk apró kockákra, és dinszteljük meg olívaolajon, majd adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemellet. Amíg a csirkének elfő a leve, áztassuk be a szárított vargányát egy kevés forró vízbe (kb 1 dl). Amikor a húsnak elfőtt a leve, a vargányát vágjuk kis darabokra, és a csiperkével együtt adjuk a húshoz (az üveges csiperkéről természetesen öntsünk le a folyadékot). Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a mustárt és a zöldfűszereket, öntsük hozzá a vizet, amiben a vargánya ázott, végül öntsük fel a tejszínnel is. Ha az alacsony zsírtartalmú főzőtejszín mellett döntünk, akkor alakbarátabb lesz az étel. Pár percig rotyogtassuk kis lángon, és kész is!

Illik hozzá a jázmin rizs, a főtt tészta, a krumpli, a kuszkusz, de én most a nagy kedvencem, a bulgur mellett döntöttem.

20180826_122139.jpg

Készítsétek el, mert nagyon finom, és nem kell vele sokat bíbelődni.

Főzésre fel!