"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Szedres máktorta

Egy egyszerű, bekeverős torta azoknak is, akik még soha nem sütöttek semmit :)

2018. szeptember 02. - Eddi konyhája

20180825_182141_2.jpg

Nincs túl nagy gyakorlatotok a konyhában, és féltek tortát sütni? Akkor olvassatok tovább, mert ezzel a máktortával biztosan sikert arattok majd!

Hozzávalók (28 cm-es tortaformához):

- 1 bögre liszt (bögre = 2,5 dl)

- 1 bögre cukor

- 1 bögre tej

- 1 bögre darált mák

- 1 tojás

- 40 g vaj

- 1 zacskó sütőpor

- kb. 1 bögre szeder

Elkészítés:

Semmi mást nem kell tennetek, mint a kimért alapanyagokat alaposan összekeverni. Ez egy elég híg tészta, ne ijedjetek meg tőle, ilyennek kell lennie.

20180825_170846.jpg

Ha tutira akartok menni, a szedreket hempergessétek meg lisztben, és csak ezután keverjétek a tésztához, mert így biztosan nem fognak lesüllyedni a tészta aljára. A formát vajazzátok be, és szórjátok be liszttel, így nem fog odatapadni a torta. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssétek kb. 30 percig, amíg szépen elkezd barnulni a teteje. Ekkor tűpróbával érdemes ellenőrizni, megsült-e a belseje, és szükség esetén süssétek addig, amíg kész lesz teljesen.

photogrid_1535272012120.jpg

A még intenzívebb szedres ízhatáshoz akár félbe is lehet vágni a tortát, és megkenni szederlekvárral, ezt én kihagytam, mert az már talán túl sok lett volna a jóból, de ez csak ízlés kérdése.:) Természetesen meggyel is el lehet készíteni, ha a szederért nem rajongtok túlzottan.

Próbáljátok ki!

Sütésre fel!