"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Fűszeres sertésszűz dresszinges salátával

Könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ami az ízesítésnek köszönhetően nem egy szokványos hús-sali kombináció lesz

2018. augusztus 12. - Eddi konyhája

20180811_124816.jpg

Ha valami igazán gyors, egészséges és finom ételt akarunk összeütni ebben a melegben, a legjobb vákasztás a hús-sali kombináció. De ha Ti is unjátok már a szokásos grillezett csirkét és balzsamecetes salátát, akkor próbáljátok ki a receptemet.

A sertészszűz remek választás, mert zsírszegény, gyorsan elkészthető és nagyon finom hús. A salihoz pedig csak egy ütős dresszing kell, és tádááám, kész a maximális ízélmény 20 perc alatt!

Hozzávalók (2-3 adag húshoz):

- 400 g sertésszűz

- 1 ek mustár

- 3 nagy gerezd fokhagyma

- 1 tk koriandermag

- só,bors (ízlés szerint)

- 1-2 ek. extra szűz olívaolaj

Hozzávalók a dresszinghez (2-3 adag salátához):

- 2 ek extra szűz olívaolaj

- 2 tk mustár

- 2 tk vörösáfonya püré (fanyar, piros bogyós lekvárral helyettesíthető)

- 1 tk méz

- pár csepp citromlé

- só, bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A sertésszüzet tisztítsuk meg a hártyától, és szeleteljük kb. 1,5 cm vastag korongokra, majd klopfoljuk ki vékony szeletekre. Egy mozsárban zúzzuk össze a megtisztított fokhagymákat és a koriandermagot, adjuk hozzá a többi alapanyagot, és keverjük jól el. Ezzel a páccal kenegessük be a hússzeletek mindkét oldalát, ha van rá lehetőség, hagyjuk pácolódni, ha nincs, azonnal elkezdehetjük sütni őket.

Tapadásmentes edényt használjunk a sütéshez. Mivel a pácban van olaj, nem szükséges további zsiradék a sütéshez. A húsok mindkét oldalának elég 2-3 perc sütés, ennél tovább nem érdemes sütögetni, különben cipőtalp lesz a végeredmény.

A dresszinghez keverjük el az alapanyagokat, és csak tálalás előtt adjuk hozzá a salátához, amihez bármilyen salátalevelet és zöldséget használhatunk. A dresszinget kóstolgassuk, mert egyéni ízlés kérdése, hogy ki mennyire szereti édeskésebben vagy savanykásabban.

20180811_124827.jpg

Igazi könnyű, nyári fogás, ami nemcsak pikk-pakk elkészül, hanem nagyon finom is. Próbáljátok ki!

Főzésre fel!