"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Kókusztorta

Sütés nélküli, grízes torta

2018. június 15. - Eddi konyhája

20180610_152458.jpg

Itt a nyár, jöhetnek a sütés nélküli sütik! Ha szeretitek a kókuszt, és nem vagytok a tortasütés nagymesterei, ez a recept Nektek való! :) Olcsó alapanyagok, könnyű elkészítés, profi kinézet, arról nem beszélve, hogy az íze is remek!

A gríz, azaz a búzadara egy méltatlanul elfeledett alapanyag, a legtöbb ember gyerekkorában evett utoljára tejbegrízt, és itt sokaknál ki is merül a grízről szerzett ismeret. Pedig süteményekhez is fel lehet ám használni, mert remekül ízesíthető, hiszen önmagában nem nagyon van íze. És mivel főzés során besűrűsödik, jó alapja lehet különféle krémeknek.

Annyit elárulok, hogy elég laktató lett a végeredmény, ezért a tortaformát mellőzve, akármilyen formában is lehet készíteni, és kisebb kockákra vágni a végén, mert én egy kicsit túltoltam ezt a mennyiséget a 28 cm-es tortaformával, egy szelettel majdnem jól laktam. :) Ha nem vagytok nagyétkűek, akkor hívjatok át pár embert, aki besegít az evésben. :)

Hozzávalók (28 cm-es tortaforma)

- kb. 24-25 darab háztartási keksz

- 180 g búzadara

- 250 g cukor

- 1 liter tej

- 100 g kókuszreszelék

- 1 tasak tejszínes pudingpor

- 1 tasak csokis pudingpor

- 4 dl tej

- 3 ek cukor

- 2 ek kakaópor

- kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:

A kekszeket helyezzük a forma aljába. Lehet bármilyen kekszet, sőt babapiskótát is használni.

20180610_134024.jpg

A krémhez tegyük fel forrni a tejet, és főzzük össze a búzadarát a tejszínes pudinggal, a cukorral és a kókuszreszelékkel. Folyamatosan kell keverni, hogy ne legyen csomós. Ha ez mégis bekövetkezne, robotgéppel csomómentesre lehet keverni. Még melegen öntsük a kekszalapra, és hagyjuk kihűlni.

20180610_135753.jpg

A csokis réteghez főzzük meg a 4 dl tejben a csokis pudingport a kakaóporral és cukorral, majd egyengessük el a torta tetején, és azonnal szórjuk meg kókuszreszelékkel, így nem lesz bőrös a teteje.

20180610_152036.jpg

Ha már szobahőmérsékletű, tegyük a hűtőbe, hogy kellően le tudjon hűlni, ez 1-2 óra.

Nagyon finom, egyszerű és olcsó süti. Próbáljátok ki! :)

"Sütésre" fel! :)