"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Túró rudi torta

Sütés nélküli finomság, ami tényleg olyan, mint a túró rudi!

2018. március 25. - Eddi konyhája

29511428_2033043463577289_5038600751216608243_n_1.jpg

Létezik olyan magyar ember, aki ne szeretné a túrót rudit? Biztos. De ha Ti is ugyanúgy odavagytok ezért az édességért, mint én, akkor próbáljátok ki a receptemet!

Sok sütivel kapcsolatban az a véleményen, hogy ha meg tudom venni a boltban, mi a francnak bajlódjak vele otthon? Ilyen például a snickers süti. Mi a jó fenének csináljak, ha meg tudom venni a boltban? :) Egy ételnek vagy édességnek a házi verzióját két okból szoktam elkészíteni: ha olcsóbb, ha magam készítem, vagy ha finomabb és egészségesebb, mint a bolti verzió.

Jelen esetben inkább jó móka volt elkészíteni, ízre egy az egyben olyan, mint a bolti, csak hát sokkal jobban mutat tortaszelet formájában. ;)

Hozzávalók (18 cm-es tortára):

- 70 g háztartási keksz

- 40 g vaj

- 1 ek porcukor

- 1 ek holland kakaópor

- 250 g félzsíros vagy zsírszegény túró

- 150 ml habtejszín (30%-os)

- 1 csomag expressz zselatin fix (Dr. Oetker, 20 g)

- 1 zacskó vaníliás cukor

- 2 ek porcukor (ízlés szerint lehet több is)

- 1 citrom reszelt héja

- 90 g étcsokoládé

- 50 ml habtejszín (30 %-os)

Elkészítés:

A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze őket a cukorral és kakaóporral együtt. Nyomkodjuk a morzsát a kapcsos tortaforma aljába, és egy pohár segítségével egyengessük el, majd tegyük be a hűtőbe. A túrót botmixerrel keverjük teljesen simára, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és cukrot. A habtejszínből tegyünk félre 50 ml-t, a többit verjük habbá egy tálban, közben adagoljuk hozzá a zselatin fix port. Ha ez megvan, óvatosan keverjük el a túróval. Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, és a kekszalapon egyengessük el a túrós krémet, majd tegyük vissza ismét a hűtőbe. A csokit olvasszuk fel, a tejszínt is melegítsük fel, majd keverjük el őket. Ez a torta nagyon finom úgy is, hogy roppan rajta az étcsoki, pont úgy, mint a túró rudin, de sajnos ez esetben nem lehet szeletelni szépen a tortát, ezért kell a csokiba a tejszín.

Öntsük a csokit a torta tetejére, és hagyjuk a hűtőben legalább 1 órán át. Minél tovább marad a hűtőben, a csoki annál jobban megköt a tetején, de így sem fog törni szeletelés közben.

29138872_1883316241679510_2114890080_n_1.jpg

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető finomság, feltétlenül próbáljátok ki!

"Sütésre" fel! :)