Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Spenótos krumplipüré

Kell a változatosság, ne együk mindig ugyanazt!

2018. február 18. - Eddi konyhája

img_20180218_120431.jpg

A krumplipüré az egyik legközkedveltebb köret a magyar háztartásokban, a rántott húsok és fasírtok elmaradhatatlan párja. Én is imádom, ha jól van elkészítve, de egy idő után unalmassá is válhat, érdemes tehát felturbózni időnként valamivel!

Nem értek egyet azokkal, akik diéta alatt egyáltalán nem esznek krumplit. Szerintem a mértékletesség az alapja mindennek. A krumpli tény, hogy lassabban felszívódó szénhidrátot tartalmaz, mint mondjuk a bulgur, de sok vitamin és ásványi anyag is van benne, és télen az egyik legalapvetőbb zöldségünk, merjük megenni!

Természetesen  onnantól kezdve, hogy olajban sütjük ki, vagy irdatlan mennyiségű vajjal pürésítjük, nem lesz egészséges fogás. Megmutatom most az én zsírszegény, alakkímélőbb, ámde nagyon finom verziómat, ami remek alternatíva lesz a mindennapokban.

Hozzávalók (4 adag):

- 6-7 nagyobb főzőkrumpli

- 1 csomag fagyasztott spenót (450 g)

- 4 gerezd fokhagyma

- 1-2 ek olívaolaj

- 200 ml tej vagy zsírszegény tejszín (10%-os)

- só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A krumplit főzzük meg sós vízben, és a spenótot olvasszuk ki. Az olívaolajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot, sózzuk, borsozzuk, majd pár percig főzzük. Adjuk hozzá a tejet vagy tejszínt, és rottyantsunk rajta egyet. Ha kész a krumpli, szűrjük le, törjük át, majd adjuk hozzá a spenótmártást, és készen is van! :)

img_20180218_115020.jpg

 

Próbáljátok ki, ha egy kis változatosságra, és egészségesebb ételre vágytok. :)

Főzésre fel!

 

süti beállítások módosítása