"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Virslivel töltött tekercs

Nagyon könnyen elkészíthető, és természetesen összehasonlíthatatlan a bolti vackokkal

2017. november 28. - Eddi konyhája

p1013748.JPG

Minden péksütemény finomabb, amit mi magunk készítünk el, különösen, ha az átlagos pékségek kínálatához hasonlítjuk őket... Most egy virslivel töltött finomság receptjét mutatom meg Nektek, ahol kötelező, hogy a fő alapanyag, a virsli jó minőségű legyen!

Hozzávalók (8 db-hoz):

- 4 db virsli (legalább 70%-os hústartalommal)

- 300 g kenyérliszt (BL 55-ös)

- 1,75 ml tej

- 1 tk cukor

- fél csomag szárított élesztő

- 1 tk só

- 4 ek étolaj

- mustár, ketchup (ízlés szerint)

- 1 tojás (a kenéshez)

- kevés szezámmag (a tetejére)

Elkészítés:

Klasszikus élesztős kelt tésztát kell készítenünk, futtassuk fel a cukros, langyos tejben az élesztőt, majd adjuk hozzá a tészta többi hozzávalójához, és dagasszunk rugalmas tésztát.

p1013736.JPG

Kelesszük egy órán át, majd osszuk 8 egyenlő részre, és nyújtsuk ki őket.

p1013739.JPG

A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra. A tésztákat kenjük meg mustárral, ketchuppal, ki mivel szereti. Én mindkettő használtam. Vékonyan kell kenni, különben kifolyik. A virsliket vágjuk félbe.

p1013737.JPG

Minden tésztakorongra helyezzünk egyet, és tekerjük fel, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egy felvert tojással kenjük meg a tetejüket, és szórjuk meg egy kevés szezámmaggal.

p1013742.JPG

Süssük 30 percig, vagy amíg szép színt nem kapnak.

p1013748.JPG

Próbáljátok ki, mert nagyon-nagyon finom, akár reggelire, akár vacsorára, vagy csak bevinni magunkkal a munkába.

Sütésre fel! :)