"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Banános palacsinta

Kevés liszt, maximális banán íz

2017. november 01. - Eddi konyhája

p1013645.JPG

Ezt a receptet eredetileg úgy készítik, hogy egyáltalán nem tesznek bele lisztet, így a gluténérzékenyek, vagy elvetemülten fogyókúrázók is ehetik. Liszt nélkül nekem mégsem jött be, mert az állaga valahogy nem volt az igazi. Túl lágy lett a tészta, és nekem kellett bele a liszt, hogy összetartsa. Így is remek módja a már megbarnult banán felhasználásának.

Hozzávalók ( személyre):

- 1 nagyobb, túlérett banán

- 2 közepes tojás

- 2 púpozott ek liszt

Elkészítés:

A banánt nyomkodjuk össze villával egy tálban (ezért jobb a túlérett banán), majd adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet, majd keverjük a masszát simára. Egy serpenyőt olajozzunk ki egy kicsit, és kis adagokban süssük ki a palacsintákat.

p1013643.JPG

Oldalanként 1-2 perc elég nekik.

p1013644.JPG

Ehetjük magukban is, mert nagyon finom, banán ízük van, kellemesen édesek tőle, de ehetjük lekvárral, gyümölcsöntettel, mézzel vagy bármivel, amivel csak szeretnénk.

p1013646.JPG

Az amerikai palacsintára emlékeztet a kinézetük, de mivel nagyon kevés liszt van bennük, nem telítenek el nagyon. Próbáljátok ki liszttel vagy anélkül!

Sütésre fel!