"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Cukormentes, barackos túrókrém

Ultrakönnyű, diétás finomság pillanatok alatt

2017. augusztus 24. - Eddi konyhája

p1013235.JPG

Barátnőmtől kaptam mézédes őszibarackot a kertjükből, ami annyira finom volt, hogy nem is emékszem, ettem-e ilyen finomat valaha. De egy adott mennyiség után az ember nem tud többet megenni, egy biogyümölcs pedig nem áll nem napokig, ezért tűnődtem, milyen formában lehetne még fogyasztani a már kissé megbarnult, de még mindig zamatos gyümölcsöket.

Volt egy kis túróm is itthon, és mivel egyébként is odavagyok a túrós desszertekért, ezért úgy döntöttem, csinálok egy könnyű pohárdesszertet. Korábbi diétás receptjeimnél már leírtam, miért nem rajongok az édesítőszerekért. A gyümölcs édessége remek mód arra, hogy anélkül együnk finomságot, hogy telenyomnánk magunkat finomított cukorral vagy édesítőszerrel.

Ez persze ízlés dolga. Én az édességimádatom ellenére meg tudok elégedni az ilyen desszertekkel is, és nekem bőven elég ízesítő itt a gyümölcs. Ehhez nyilván tényleg mézédes barackokra van szükség, de ha valakinek ennek ellenére is hiányérzete támad, adjon hozzá mézet. Természetesen konzerv barackból is el lehet készíteni.

Hozzávalók (2 személyre):

- 3 nagyobb őszibarack

- 250 g félzsíros túró

- egy vaníliarúd kikapart magjai

- méz (ízlés szerint)

Elkészítés:

 Vásároljunk krémesebb állagú túrót, de így is szükség lesz a botmixerre, ugyanis a megpucolt barack húsát ezzel tudjuk teljesen kémesre keverni a túróval. Amikor a kellő simaságot elérte, adjuk hozzá a vaníliamagokat, kanalazzuk poharakba, és tegyük a hűtőbe. Ennyi az egész! :)

Evésre fel! :)