Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Vaníliakrémes, gofris pohárdesszert

Sütés nélküli nyári nyalánkság, ha nem bírjuk édesség nélkül

2017. július 05. - Eddi konyhája

p1013096.JPG

Minden, ami vaníliás, csak jó lehet. És ha még sütni sem kell, az a nyári melegben maga a mámor. :)

Elég kevés receptet osztok meg Veletek mostanában, mert sajnos a konyhámban pusztító a hőség minden nyáron, ha csak 20 percig sül valami a sütőben, akkor már az egész lakásban forráság van, és engem az agyvérzés kerülget. Serpenyős, gyorsan elkészíthető ételeket és sütiket ütök össze ilyenkor, és sokszor a fotózásról el is feledkezem.

Mivel a nyaralásomnak vége, számomra idén véget is ért a bikiniszezon, vagy legalábbis jobban belefér egy kis bűnözés.:) Készítettem hát egy 10 perc alatt összedobható nyalánkságot, ami jól néz ki, alig van vele munka, és nagyon-nagyon finom! A megadott mennyiség 4 adagra vonatkozik, de mire a fotózásra került a sort, a felét befaltam.:) 

Nem vagyok híve semmilyen tartósított élelmiszernek, mert jól tudjuk, hogy ezek a cuccok az élelmiszergyártás legaljai, de egy valamivel mégis kivételt teszek: ez a gofri. Nagyon egyszerű oka van ennek: nincs gofrisütőm.:) Ennek még egyszerűbb oka van: még sütni-főzni sincs helyem a konyhában, nemhogy egy újabb eszközt rakosgatni ide-oda. Régebben próbáltam serpenyőben megsütni a gofritésztát, az íze nagyon jó volt, de akkor sem volt így az igazi, így hát maradok a zacskós verziónál.

Hozzávalók (4 személyre):

- 1 cs. vaníliás pudingpor

- 3-4 ek. cukor (ízlés szerint)

- 0,5 l tej

- 1 vaníliarúd kikapart magjai (elhagyható)

- 25 g teavaj

- 12 db gofri (a zacskós verzióból)

Elkészítés:

A pudingot főzzük meg annak rendje és módja szerint. A vaníliamagok nagyon sokat dobnak az ízén, de elhagyható, és tehetünk bele vaníliás cukrot is, de akkor annál kevesebb legyen a kristálycukor. A vajat csak a végén adjuk hozzá, amikor már a puding elkészült, és levettük a tűzről. Ahogy hűl, a vajat 3-4 kockányi darabra vágva keverjük hozzá habverővel. Ettől a krém gazdagabb, selymesebb és finomabb is lesz. Amikor egyszer ilyet kínáltam a vendégeimnek, kérdezték, hogy mi ez a krém, és alig akarták elhinni, hogy sima vaníliás puding vajjal.

Egy pohárral szaggassuk ki a gofrikat. A bolti gofrik tökéletesek ehhez, kevés felesleg marad csak utánuk.

p1013100.JPG

Egy adaghoz három gofrikorong fog kelleni. Aztán jöhet a rétegezés: gofri, krém, gofri, krém... A tetejét díszíthetjük tetszés szerint gyümölcsökkel, tejszínhabbal, cukorkával, de nekem most így, magában is elég gusztusos volt.

A rétegezést elkezdhetjük akkor is, amikor már nem forró a puding, és berakhatjuk a hűtőbe is, amíg teljesen kihűl. Ez esetben, ha a puding túlságosan megdermedt, akkor habverővel keverjük újra krémesre.

p1013094.JPG

Igazán gyorsan összeállítható desszert, és fogyasztásig csak azt kell megvárni, amíg a puding kihűl (nyilván én nem vártam meg:)). Feltétlenül próbáljátok ki, mert nagyon finom!

Evésre fel! :)

süti beállítások módosítása