"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Kekszes ganache torta

Csokifanatikusok figyelem! Ez a sütés nélküli csokitorta nemcsak szép, hanem az íze is maga a Mennyország!

2017. június 09. - Eddi konyhája

p1012953.jpg

Nyár. Napsütés. Meleg.  Még melegebb konyha. Mit nem szabad ilyenkor? Panelben élni. De ha a kegyes sors csak ezt adta, hát ne kapcsoljuk be a sütőt! :)

Egy újabb sütés nélküli desszertet kísérleteztem ki, ami jól jön a kezdőknek, mert tortát sütni, lássuk be, nem kis feladat; és jól jön mindenkinek, akinek melege van. :) Figyelem! Csak csokifanatikusok olvassanak tovább! ;)

Hozzávalók:

- 130 g háztartási keksz

- 40 g dió (lehet ez is keksz)

- 50 g vaj

- 2 dl habtejszín

- 2 tábla étcsokoládé (össz.200 g)

- egy marék sótlan mogyoró (elhagyható)

Elkészítés:

A kekszet a dióval együtt daráljuk le, én úgy szeretem, ha kissé nagyobb darabok is vannak benne. A diót meg lehet pirítani előtte száraz serpenyőben, mert akkor finomabb lesz. A vajat a tejszín felével és egy tábla csokoládéval olvasszuk fel, öntsük hozzá a kekszmorzsát, és jól keverjük el. Egy 22 cm-es tortaforma aljában egyenletesen terítsük el. A másik tábla csokoládét egy edényben törjük kockákra, a maradék, 1 dl tejszínt melegítsük gyöngyözésig, és öntsük rá a csokira, és keverjük simára, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon. Öntsük rá a kekszes alapra, ez lesz a ganache réteg a torta tetején. Díszítsük a szélét tört mogyoróval, de ezt el is hagyhatjuk, illetve díszíthetjük mással is.

19073859_1569652396379231_125658630_n.jpg

Tegyük dermedni a hűtőbe, legalább 1-2 órára, ennyi idő után a ganache még krémes állagú. Később jobban összeáll, ezért akár tepsibe is tehetjük a masszát, és később kis kockákra vágva is tálalhatjuk.

Igazi kényeztető finomság, tökéletes választás kezdőknek, és bárkinek a forró nyári napokra.

p1012948.jpg

Ha tetszett, lájkold, és kövess a Facebook-on is!

Evésre fel! :)