Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Citromos, vaníliás túrókrém diós kekszmorzsával és mogyoróval

Amilyen hosszú a címe, olyan gyorsan el lehet készíteni

2017. május 28. - Eddi konyhája

p1012914.JPG

Jön a meleg nyár, és vele a felforrósodott panelkonyhák ideje. Még ha a kiváltságosok közé is tartoztok, és légkondícionált vagy tégla építésű lakásban laktok, egy sütés nélküli receptnek talán így is örülni fogtok. De nekem, aki a 30 fokos konyhában fogok egy jobb életért imádkozni, nagy áldás, ha nem kell bekapcsolnom a sütőt. :)

A túró az egyik legjobb alapanyag a sütés nélküli sütikhez, mert felhasználható tortákhoz és pohárdesszertekhez is. Szép, látványos és könnyű süteményeket tudunk belőle készíteni, ráadásul a túró kiváló diétás alapanyag is: tele van fehérjével és alacsony a kalóriatartalma.

Én ezt a desszertet most cukorral csináltam, de ha édesítőszerrel akarjátok helyettesíteni, akkor egy szigorú diétába is bele fog férni.

Hozzávalók (4 személyre):

- 250 g sovány tehéntúró

- 150 g natúr joghurt

- 2-3 ek porcukor vagy édesítőszer (ízlés szerint)

- 1 kisebb citrom reszelt héja

- fél citrom leve

- 1 vaníliarúd kikapart magjai

- kb. 10 db háztartási keksz (vagy cukormentes keksz)

- 1 marék dió

- 1 marék pörkölt, sótlan földimogyoró

Elkészítés:

Törjük darabosra a kekszet és a diót, majd a diót száraz teflonserpenyőben, a legalacsonyabb lángon kicsit pörköljük meg. Ezalatt keverjük ki a krémet. A citromhéjat reszeljük egy tálba, adjuk hozzá a vaníliamagokat, a túrót és a joghurtot. Egy botmixer segítségével keverjük teljesen csomómentesre. Apránként adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, amíg el nem éri a számunkra megfelelő ízt. Én pl. kevésbé édesen, de annál citromosabban szeretem. :)

A pörkölt diót és kekszmorzsát osszuk el 4 db pohár aljában, majd kanalazzuk rájuk a krémet. Végül törjük durvára a mogyorót is, és ezzel díszítsük a tetejét.

p1012918.JPG

Ahhoz, hogy a keksz kissé megpuhuljon, hagyjuk pár órát  pihenni a hűtőben. Kb. 10 perc az elkészítése, ráadásul jól néz ki, nagyon finom, és nem túl hizlaló nyalánkság.

Feltétlenül próbáljátok ki, mert olcsó, gyors, finom, és teljesen kezdők is el tudják készíteni.

Evésre fel! :)

süti beállítások módosítása