"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Tzatziki

Pillanatok alatt elkészíthető, nem csak gyros-hoz!

2017. március 22. - Eddi konyhája

 17439780_1473949622616176_655107548_n.jpg

A tzatziki az egyik legegyszerűbben elkészíthető finomság, és a gyros-on kívül sokkal több mindenhez illik, mint gondolnátok.

 

A tzatzikit apróbb módosításokkal többféleképpen is el lehet készíteni, de 3 alappillére a kígyóuborka, a joghurt és a fokhagyma.

Hozzávalók (4 személyre):

- 1 kígyóuborka

- 4 dl natúr joghurt

- 1 gerezd fokhagyma

- só, bors ízlés szerint

- pár csepp citromlé

- 1 tk kapor (elhagyható)

Elkészítés:

A kígyóuborkát reszeljük le, sózzuk be, és hagyjuk állni kb. 10 percet. Ezalatt kiengedi a levét. Ezután a kezünkkel alaposan csavarjuk ki belőle a nedvességet, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a zúzott vagy lereszelt fokhagymát és a többi alapanyagot, majd keverjük össze. Érdemes fogyasztás előtt a hűtőben állni hagyni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

Diétánál tökéletes köret lehet önmagában is, de remekül illik sült húsok mellé, így a sertés-, marha-, bárány- és csirkehúshoz is. De egyszerű salátaként is fogyaszthatjuk pl. majonéz helyett.

Próbáljátok ki!