"Sütni nem mindig gyors, de mindig könnyű!"

Rukkolás túrókrém

Bármi jobb a bolti szendvicskrémektől

2017. március 22. - Eddi konyhája

17467955_1475628189114986_241444614_n.jpg

A házi szendvicskrémekben leginkább az a jobb, hogy sokkal finomabbak, mint a bolti verziók, nem tartalmaznak tartósítószert és adalékanyagokat, és persze úgy készítjük el, ahogy csak akarjuk.

Túrót mindig tartok itthon, főleg, amióta diétázom, mert alacsony a kalóriatartalma, és nemcsak desszertek, hanem sós ételek is készíthetőek belőle. A  magas fehérjetartalma miatt szívesen fogyasztom reggelire szendvicskrémként. Egy ilyen receptet már mutattam nektek, most egy rukkolás verzió jön.

Hozzávalók:

- 250 g zsírszegény túró

- 150 g natúr joghurt

- 3 marék rukkola

- 1 marék reszelt parmezán

- só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A túrót tegyük egy tálba, és villával törjük át, majd keverjük hozzá a joghurtot és a reszelt parmezánt. A rukkola soknak tűnhet, de ha apróra vágjuk, akkor szépen elkeveredik a túrókrémben. Sóval és borssal tetszés szerint ízesítsük.

17439828_1475661309111674_288679148_n.jpg

Nagyon finom pirítóssal, pászkával, abonettel, de omlettbe tekerve és mártogatósnak is kiváló.

Próbáljátok ki!